Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Apabila Lelaki Kacak Ber "Gwiyomi'...

Dunia sekarang ini sedang dilanda sindrom comel. Ramai yang mencuba nasib merakam aksi 'gwiyomi' sendiri, tak kiralah yang sememangnya sedia comel, termasuklah yang tak comel sekalipun (tetapi berasa mereka comel), merakam aksi ini. Walaupun sindrom gwiyomi ini lebih identatik dengan kaum wanita, terdapat juga golongan lelaki yang ingin mencuba nasib, seperti video-video di bawah ini:

10 Bandaraya Dengan Pencakar Langit Paling Menakjubkan di Asia

Berikut adalah ranking 10 Bandaraya Dengan Pencakar Langit Paling Menakjubkan di Asia, berdasarkan survey yang dilakukan oleh Backpacking Asia. Menariknya dalam survey ini, Kuala Lumpur menduduki tempat ke-3 terbaik di Asia. 

1. Hongkong

10 Negara 'Penghasil' Lelaki Terkacak di Dunia

Sebenarnya artikel ini diambil daripada post yang bertajuk 'top 10 countries with hottest men', tetapi disebabkan dalam bahasa melayu kalau diterjemahkan 'hottest' adalah sangat tidak sedap (hottest=paling panas kan?) maka, tajuk nya diubah kepada 'terkacak'. Jadi walaupun kacak/handsome adalah tidak sama maknanya dengan hottest, diharap anda memahaminya dan berasa tidak tertipu dengan kandungan entri ini.
Berikut 10 Negara Dengan Lelaki Terkacak/Paling Hottie di Dunia:
10. Brazil

Imej Pertama Galaxy Note III Muncul Di Internet

Sebuah gambar yang dikatakan generasi terbaru siri telefon pintar keluaran Samsung, Galaxy Note III muncul di internet baru-baru ini. Ia dikatakan mempunyai skrin bersaiz 5.9 inci.

Menurut laporandariMyDrivers, Galaxy Note III akan menampilkanpaparan HDpenuh danmenggunakan cip pemproses buatan sendiri Samsung,Exynos5410OCTA,yang mempunyai 4teras berkuasaCortexA15cip (clocked at 2.0GHz),dan baki4 lagi teras adalah cippenjimatan kuasaCortexA7 (clocked at1.7GHz).

SamsungGalaxy NoteIIIdikatakan datangdengan 3GBRAM danakan menggunakan perisian Android4.2JellyBean.Phabletitudikhabarkanakan diumumkansemasaIFA2013.

sumber: gsmarena

Gambar Jantung Pontianak Yang Telah Berjaya Ditikam

Benar atau tidak, tetapi inilah gambar jantung pontianak yang dikatakan asli dan telah berjaya ditikam secara rasmi pada 7 April 1912. Jantung pontianak ini dikatakan dilelong oleh pemiliknya di laman web eBay.

Mengenali Apa Itu Fenomena Gwiyomi, juga Perbandingan Dengan MV Terbaru PSY's Gentleman

Dulu demam Gangnam Style, kemudian Harlem Shake dan terbaru, Gwiyomi. Ia merupakan satu lagi produk seni terbaru Korea Selatan, Gwiyomi yang menjadi kegilaan generasi muda di negara-negara Asia antaranya di Thailand, Filipina, Singapura dan tidak terkecuali Malaysia.Habis semua orang mahu merakam aksi mereka ber’gwiyomi’ di Internet. Bukan hanya kalangan comel, tetapi ramai juga perasan comel turut sama memuatkan video mereka.


Rangka Romeo dan Juliet Ditemui Di Republik Dominican (gambar)

Rangkasepasang kekasih berusia antara 1450 dan 1550 tahun ditemui dalam posisi berpegangan tangan di Republik Dominican.

Proton Bakal Lancarkan Model Terbaru Proton Suprima, Idaman, Persada, Exia, Esfora?

Carian daripada pangkalan dataMyIPOmendedahkanProtontelah mendaftarkannamaProtonSuprimapada awal tahun ini dalam apa yang dikatakan adalah pengganti kepada model Proton Perdana.

Selain daripada Proton Suprima, beberapa trademark lain yang belum pernah kita dengarsebelum ini turut muncul dalam database MyIPO iaituProtonIdaman, Proton Persada, Proton Exiadan ProtonEsfora.

Sadis Betul Kemalangan Lori Telur Di China

Tension betul tengok gambar-gambar di bawah ni..rasa macam membazir je telur satu lori tu (memang membazir pun sebab telur tu dah habis rosak!). Nanya je..

Negara Paling Rendah di Dunia Dengan Puncak Tertinggi Hanya 2.3 Meter

Republik Maldives adalah sebuah negara kepulauan yang terdiri daripada kumpulan atol (suatu pulau karang yang mengelilingi sebuah lagun) di Lautan Hindi. Maldives terletak di sebelah selatan-barat daya India, sekitar 700 km sebelah barat daya Sri Lanka. Negara ini memiliki 26 atol yang terbahagi kepada 20 atol administratif dan 1 pusat bandar.
 Male', Ibunegara Republik Maldives

Jenis-Jenis Bunga Sakura

Bunga Sakura adalah bunga yang paling banyak dijumpai di Jepun sekaligus menjadi bunga kebangsaannya. Asal-usul perkataan “sakura” adalah kata “saku” (bermaksud “mekar”) ditambah akhiran yang menyatakan bentuk jamak “ra”. Dalam bahasa Inggris, bunga sakura disebut cherry blossoms. 


Ketampanan Omar Borkan Menyebabkan Beliau Diusir Dari Arab Saudi

Beberapa hari yang lepas heboh tentang satu berita di mana 3 orang pemuda dari Emiriah Arab Bersatu (UAE) telah diusir dari satu majlis di Arab Saudi kerana terlalu kacak dan menawan. Semalam, media mendedahkan salah seorang daripada 3 mangsa tersebut adalah Omar Borkan Al Gala. 

Chernobyl Sebelum dan Selepas 27 Tahun Bencana Nuklear

Mungkin ramai yang tak tahu, hari ini 26 April 2013 merupakan ulang tahun ke-27 bencana letupan loji nuklear di Chernobyl, iaitu bencana nuklear paling hebat dalam sejarah.


Gambar Anak Aishwarya Rai Kini Dah Besar dan Bijak Bergaya

Nampaknya, Aaradhya Bachchan mewarisi kecantikan ibunya, Aishwarya Rai. Ketika wajah kanak-kanak berusia dua tahun itu dirakamkan, wajahnya tampak comel dan fotogenik.

(Gambar) Laut Ke-4 Terbesar Dunia Yang Telah Hilang Pada Tahun 2008

LautAralterletak di antaraKazakhstan danUzbekistan,dan ia pernahmemegang gelaran lautke-4 terbesardi dunia.Kebanyakan orang hari initidak pernah mendengarnya.


Bangkai Makhluk Asing Dijumpai di Chile

Pengarah biologi di Stanford Universiti, California, Garry Nolan, melakukan ujian DNA bagi mengenal pasti rangka dipercayai makhluk asing bersaiz 15 sentimeter dijumpai di Chile.


6 Negara Yang Pengemisnya Berpendapatan Tinggi

Siapa yang menyangka bahawa pendapatan seorang pengemis boleh melebihi pendapatan seorang yang bekerja. Banyak cara digunakan oleh mereka seperti berpenampilan lusuh, menggunakan bantuan haiwan, anak kecil, bahkan sehingga menggunakan penyakit yang dideritanya sendiri, seperti cacat fizikal.


1. AMERIKA SYARIKAT

Kejam! Rakaman Lelaki Islam Dibakar Hidup-Hidup di Myanmar Oleh Puak Buddha

Menangis Encik Billy tengok gambar dan video di bawah ni. Kenapakah wujud manusia yang kejam, bermusuhan dan saling berbunuhan antara satu sama lain? Kes terbaru ini berlaku di Myanmar di mana aktiviti perbersihan etnik besar-besaran pada abad ini sedang berlaku, dengan kekejaman tahap maksima dilakukan terhadap etnik Rohingya yang beragama ISLAM. Seorang lelaki Islam baru-baru ini dibakar hidup-hidup tanpa sebarang belas kasihan dan bantuan! Polis pula hanya memerhati tanpa menghalang perlakuan kejam ini.


Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.

Wow! Pengasas Syarikat Kosmetik Termuda di Dunia, Baru Berusia 6 Tahun & Jadi Jutawan

Dia baru berusia 6 tahun, tetapi sudah menjadi jutawan dan hidup serba mewah!

Isabella Barret bukan gadis cilik biasa. Di usianya yang baru 6 tahun, dia sudah menjadi jutawan. Berkat memenangi pelbagai pertandingan kecantikan, tampil di TV dan memiliki perniagaan kecantikan membawanya menjadi seorang yang kaya dengan kehidupan yang mewah.

Inilah Datuk Kepada Justin Bieber Yang Hidup Melarat dan Miskin

Datuk kepada bintang pop remaja, Justin Bieber membidas cucunya itu kerana tidak pernah menghulurkan wang kepadanya, lapor portal hiburan Entertainmentwise semalam.

Lelaki itu, George Bieber dikatakan menetap bersama isterinya, Kathy di sebuah kabin usang yang mempunyai dua bilik tidur di Mitchell, Kanada.

Demi Secebis Ilmu...Lurah Sanggup Didaki

Jika anda adalah seorang yang sering mengeluh kerana setiap hari terpaksa/dipaksa untuk harus pergi ke sekolah, maka sebaiknya lihatlah gambar-gambar di bawah ini. 

Inilah Kanak-Kanak Tercantik di Dunia Yang Menggemparkan Dunia Internet

Kita selalu melihat dan mendengar suatu fenomena dimana orang menjadi terkenal melalui internet tanpa disengajakan. Itulah yang terjadi kepada seorang kanak-kanak perempuan di China yang mempunyai kecantikkan semulajadi yang menakjubkan.  


4 Jenis Spesies Bos, Yang Mana Satukah Spesies Bos Anda?

Boss boleh saja (kalau mahu) dikategorikan kepada empat spesis iaitu; 


1. Bos Yang Teruk.

Hanya pandai mengarah dan marah. Dia sendiri tak pandai buat, sebab dia belum pernah buat. Dia dapat jadi bos, sebab ada degree dan sebab dah lama kerja. Kalau orang bawah tanya, dia jawab "tak kan itu pun nak tanya saya". Sebenarnya dia sendiri tak tahu nak jawab. Namun begitu dia cukup cekap melihat kesilapan orang bawah tapi jarang perasan kerja-kerja yang telah begitu banyak disempurnakan oleh orang bawahnya ..!

(GAMBAR) Kemewahan Pesawat Peribadi Sultan Brunei Yang Disaluti Emas!

Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah merupakan raja kedua terkaya di dunia (klik sini untuk baca) dengan kekayaan berjumlah RM 64 billion. Maka tidak menghairankan jika selera berbelanjanya juga mewah, seperti pesawat peribadi milik baginda ini.
Pesawat Boeing 747-430 milik Sultan Brunei

Bahaya Kepala Botak Kepada Kesihatan

Lelaki botak dikatakan berisiko tinggi untuk mendapat penyakit jantung koronari. Satu kajian terbaru menyatakan risiko itu dihadapi oleh mereka yang botak di bahagian tengah kepala.

Lelaki yang mengalami botak depan dikatakan tidak memiliki risiko tambahan bagi penyakit arteri tersumbat yang juga boleh menyebabkan serangan jantung, menurut laporan jurnal BMJ Open.

Miki Akama, Kanak2 Perempuan 12 Tahun Yang Bercinta Dengan Model Berusia 24 Tahun

Seorang model dan penyanyi kanak-kanak, Akama Miki telah jatuh cinta dengan penyanyi berusia 24 tahun iaitu Zhang Muyi. Apa yang menarik adalah kerana beliau baru berusia 12 tahun! 

Bandar Ghadames Yang Unik di Libya, Lelaki-Wanita Terpisah

Di Libya terdapat sebuah bandar yang unik disebabkan dua perkara. Pertama, senibina kawasan penempatan yang kompleks dan seperti sarang lebah. Yang kedua, bentuk tersebut mempunyia tujuan khas: Kaum lelaki dan wanita terpisah.

Mengintip Proses Shooting Filem Porno Di Eropah

Di negara barat dan Eropah, industri filem porno adalah industri yang sah di sisi undang-undang. Industri ini biasanya menjadi jalan pintas bagi para bintang yang tidak berbakat dalam lakonan untuk menjadi terkenal.


Landasan Kapal Terbang Paling Unik di Dunia

Berikut adalah beberapa landasan pesawat yang cukup mengerikan dan luar biasa, mungkin juruterbang memerlukan kemahiran yang cukup tinggi untuk melakukan pendaratan dan pelepasan pesawat dengan selamat;

Wake Island, Pacific Ocean

10 Universiti Terbaik di Dunia Untuk Petroleum Engineering, UTP Di Tempat Ke-6

Encik Billy adalah ex-UTPian, dan walaupun tidak mengambil jurusan Petroleum Engineering, tetaplah menjadi kebanggaan apabila universiti ini diiktiraf antara terbaik di dunia dalam bidang Petroleum Engineering. Bidang ini adalah satu-satunya ditawarkan di universiti di Malaysia, kalau dulu, mereka yang berminat untuk melanjutkan pengajian dalam bidang ini perlu ke luar negara, kini di Malaysia pun dah ada. Tak silap Encik Billy, jurusan Petroleum Engineering pertama kali ditawarkan di UTP pada tahun 2007, bermakna kini sudah hampir 6 tahun ia bertapak di Malaysia.

Dan berikut senarai 10 Universiti/Kolej Terbaik di Dunia Dalam Bidang Petroleum Engineering:

(Gambar) Perlaksanaan Hukuman Gantung Di Kuwait Ditunjukkan Kepada Orang Awam

Kuwait untuk pertama kalinya melaksanakan hukuman mati dalam kurun 6 tahun terakhir pada 1 April 2013 yang lalu. Terdapat 3 pesalah yang menjalani hukuman gantung itu iaitu satu warga negara Pakistan, satu warga negara Arab Saudi, dan satu lagi tidak mempunyai kewarganegaraan.

Anda Pernah Tengok Bukit Sejuta Salib??

Inilah lokasi warisan sejarah kebanggaan negara Lithuania, Hill of Crosses yang juga menjadi lokasi ziarah penganut Kristian, terletak 12 km di sebelah utara kota Siauliai, Lithuania Utara. Sesuai namanya, bukit kecil ini penuh dengan pelbagai salib.

Kurang Ajar! Seruan Membunuh Semua Orang Islam Ekoran Kejadian Letupan di Boston

Iran ketika ini sedang menghadapi bencana gempa bumi yang telah mengorbankan lebih daripada 250 orang, namun ironinya, tak langsung dipedulikan oleh sesiapa pun. Media dunia lebih menjurus ke arah kejadian letupan bom di Boston, Amerika Syarikat yang setakat ini hanya mengorbankan 3 orang sahaja. Bukan setakat itu sahaja, belum apa-apa lagi, orang Islam pula yang dituduh mendalangi kejadian ini, walaupun tanpa bukti, seperti petikan berita di bawah ini yang...tersangatlah kurang ajar!

Rawatan Memanjangkan Kaki Di Jepun (Gambar Ekstrim!)

Mengikut info, kebanyakkan remaja perempuan di Jepun memiliki ukuran kaki yang pendek. Bagaimanapun untuk mengatasi 'masalah' berkenaan, satu trend baru telah diwujudkan di negara matahari terbit itu.

6 Orang Terkaya di Dunia Tanpa Bekerja

Bagaikan 'pohon wang' yang tumbuh subur, para billionair ini tidak perlu bersusah payah bekerja selama puluhan tahun hanya untuk mengisi rekod bank mereka. Seperti dikutip dalam laman Business Insider, lebih dari 1400 orang terkaya yang tersenarai di majalah Forbes, terdapat segelintir billionair yang mewarisi harta kekayaan dari keluarga mereka.
Tercatat 6 billionair yang memiliki warisan harta kekayaan tanpa harus membanting tulang:


1. Lily Safra – US$ 1.2 Billion (RM 3.6 Billion)

Sekolah Memandu Khas Untuk Kaum Gay Dibuka di UK

Golongan homoseksual (penyuka sesama jenis) di UK terkadang berasa malu jika perlu berurusan dengan golongan heteroseksual. Melihat keadaan itu, sebuah sekolah memandu khas untuk penyuka sesama jenis di buka di Manchester, UK.

Wanita Cantik Ini Ternyata Bukan Manusia

Syarikat Jepun berjaya mencipta robot yang mempunyai 65 ekspresi wajah. Robot ini mampu bercakap, bernyanyi dan sangat serupa dengan gadis di dunia nyata.


(Ilusi Optik 27) - Lukisan Optik Oleh Oleg Shuplyak

OlegShuplyakadalahpelukis berbakat dari Ukraine yangmenggunakan imejtersembunyiuntuk menjadikankarya-karya beliau sebagai karya berteraskan ilusi optik.Lukisan minyakyang menakjubkan ini menunjukkan imejyang luar biasadua kalibersembunyi di sebalikadegan dramatikdan landskaptenang.Melaluiobjek yang diletakkandengan berhati-hati, watak, warnadan bayang-bayang, imej keduabijakdisembunyikandalam imej pertama.Karya seni yang benar-benar pintardan menarik! Bolehkah anda mencariimej yangtersembunyi didalam lukisan di bawah ini?

Pekerjaan Selebriti-Selebriti Terkenal Hollywood Sebelum Bergelar Artis

Mereka terkenal dan mereka mempunyai pengikut tersendiri. Namun di sebalik kejayaan mereka hari ini, tak ramai peminat yang tahu siapa dan apa yang mereka lakukan sebelum bergelar selebriti. Apa pun, jom kita intai agaknya siapa mereka sebelum terkenal...

Maskot ayam (Brad Pitt)
Hero pujaan Angelina Jolie ini sebenarnya pernah bekerja di sebuah restoran Mexican tempatan. Lucunya, dia bekerja untuk mempromosikan restoran itu dengan mengenakan kostum ayam dan menari di sana setiap hari.

Peralatan Dapur Diperbuat Daripada Badan Manusia

Ini ciptaan terbaru dalam penghasilan peralatan perkakas rumah. Ia mungkin dianggap kreatif dan luar biasa, namun bagi sesetengah orang, ia mungkin juga memual dan menggelikan...apa pula pendapat korang?

Milk Jug

50 Tokoh Homoseksual Paling Berpengaruh di Dunia

Tim Cook mendudukitempat teratas dalam senarai "Power 50" keluaran Out Magazineuntuk tahun ketigaberturut-turut.


Unik, Kolam Renang di Atas Sungai di Jerman

Terdapat banyak perkara menarik mengenai kolam renang yang terapung di atas sungai Spree, Berlin, Jerman ini. Kolam renang Badeschiff yang bermaksud ‘kapal untuk mandi’ ini, diperbuat daripada cargo dan kontainer terpakai.

Rokok Elektronik Menggalakkan Orang Yang Tidak Merokok Untuk Merokok

Walaupun kes dan petikan berita di bawah ini berlaku di Filipina, tetapi rasanya sama saja dengan situasi di Malaysia. Di tempat kerja Encik Billy sendiri buktinya. Orang yang sebelum ini tak merokok dan dah berhenti merokok, tiba-tiba kini menjadi pengamal rokok elektronik. Malah kini menjadi trend pula mereka berkongsi rokok masing-masing untuk mencuba perisa yang berlainan. Puncanya? Of course pengaruh rakan-rakan, dan ia dilihat sebagai trend dan gaya hidup masa kini. 


Terima Kasih, Billy Info Kini Sudah Mencecah 7 Juta Pageviews!

Bangun je tido pagi ini, terus melebar senyuman Encik Billy. Apa tidaknya bila melihat blog Billy Info ini sudah melebihi 7 juta pageviews pada awal pagi tadi. 


(GAMBAR) Inilah Kingston Lee, Anak Sulung Datuk Lee Chong Wei dan Wong Mei Choo

Nama Anak Lelaki Datuk Lee Chong Wei Dan Datin Wong Mew Choo, Kingston Lee. Datuk Lee Chong Wei mengulangi nama Kingston Lee sebanyak tiga kali dan amat menyukai nama tersebut.


Apa Yang Akan Terjadi Sekiranya Anda Menangis di Angkasa Lepas?

Di angkasa lepas, tiada siapa yang boleh mendengar andamenjerit- sekurang-kurangnyaitulah gambaran bagaimanaHollywoodmengangkat martabat filemblockbuster"Alien" pada 1979. Tetapi apa yang berlakujika andamenangisdi angkasa lepas?Air mata anda akan mengalir kebawah, terapung atau tidak keluar langsung?

Rahsia Tersembunyi Disebalik Nama 'Muhammad'

Terkait rahsia disebalik nama Muhammad, di mana banyak makna tersirat dalam kebesaran nama yang sederhana itu. mungkinkah ini merupakan salah satu mukjizat atau sekadar kebetulan sahaja, bahawa ada fakta menarik di abjad/huruf-huruf yang tersusun dari nama itu:


Hati-Hati! Power Bank Buatan China Berisi PASIR!

Niat seorang lelaki di Taiwan membeli bateri portabel atau popular disebut “power bank” berkapasiti besar, mendapat nasib malang apabila peranti yang dibeli itu dipenuhi pasir.

Lelaki ini dikatakan membeli sebuah power bank berkapasiti “24000 mAh” buatan sebuah syarikat berasal dari Shenzhen, China.

Letupan Nuklear Terkuat di Dunia

Tatkala dunia dikuasai oleh pemerintahan bipolar (soviet vs Amerika), berlakunya kerancakkan dalam pelbagai bidang seperti space race, arms race,tak terkecuali juga dengan perlumbaan senjata nuklear.

Bermula dengan Trinity test oleh Amerika pada julai 1945, maka muncul lah pelbagai ujian yang dilakukan oleh beberapa negara seperti soviet, united kingdom, china, perancis, india, Pakistan dan korea utara.