Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

(GAMBAR) Kejadian Frost di Gunung Kinabalu Hasilkan Pemandangan Menakjubkan

Suhu rendah yang luar biasa di Sabah menyebabkan lapisan fros meliputi tumbuh-tumbuhan di Gunung Kinabalu, terutamanya berhampiran Panar Laban dan Laban Rata pada ketinggian hanya lebih 3,000 meter.

Satu-satunya Puncak Gunung Yang Dilitupi Salji Kekal di Asia Tenggara

Ianya adalah sesuatu yang menakjubkan, di sebuah negara tropika, terdapatnya puncak pergunungan yang dilitupi oleh salji kekal sepanjang tahun. Di sini, pemandangan yang terhidang ibarat melihat pemandangan hamparan salji di negara-negara Eropah. 

Persiapan Piala Dunia 2014, Brazil Persiapkan Hotel Seks

Penganjuran pesta bola sepak paling 'agung' di dunia hanya tinggal beberapa bulan sahaja lagi. Tentunya tuan rumah kali ini, Brazil tidak ingin mengecewakan setiap pengunjung yang bakal bertandang ke sana. Pelbagai kemudahan sedang giat dilakukan, termasuklah membina hotel seks.

Salji Dilaporkan Turun di Gunung Kinabalu Setelah Suhu Mencecah -3°C

Adakah salji turun di Gunung Kinabalu sebelum waktu subuh 17 Januari apabila suhunya menurun kepada -3°C?

Satu laporan diserahkan kepada Taman-Taman Sabah oleh ketua ranger, Martin Mogurin yang menunjukkan terdapat tanda-tanda turunnya salji di puncak gunung dengan ketinggian 4,101 meter di Crocker Ranger pada kira-kira pukul 4 pagi.

(GAMBAR) Keindahan Musim Bunga Sakura di Putrajaya, Musim Bunga Diluar Musim

Untuk melihat musim bunga Sakura di Jepun mungkin adalah terlalu jauh, malah mungkin terlalu mahal bagi sesetengah dari kita. Kini, anda tidak perlu lagi pergi jauh untuk menyaksikan semua itu, kerana semuanya kini berada di Malaysia.

(GAMBAR) Gelagat Rakyat Malaysia Menghadapi Musim Sejuk Terlampau

Macam-macam gelagat ada...tapi best kan sekarang ni? Sejuk je rasa...gambar-gambar di bawah ini kebanyakannya dirakamkan di kawasan Kuala Krai, yang mencatatkan suhu terendah di Malaysia ketika ini (selain Cameron dan Genting Highland tentunya)

Lelaki Kelakar Seksi Di Mata Wanita

Lelaki jenis kelakar adalah pilihan ramai gadis. Betul ke?
Istilahnya, lelaki yang punya ‘sense of humor’. Mereka kelakar dan dianggap badut dalam kalangan teman-teman. Pendek kata, kehadiran lelaki jenis ini adalah dinantikan oleh teman-teman jika melepak kerana ada saja jenaka yang dilakukan untuk menghiburkan yang lain.

Mustahil Malaysia, Indonesia, Filipina Akan Turun Salji - Jabatan Metereologi

“Suhu sejuk daripada biasa yang dirasai di kebanyakan tempat terutama kawasan pantai timur dan utara Semenanjung pada minggu ini disebabkan tiupan angin timur laut yang agak kencang dari tanah besar China yang kini sedang mengalami musim sejuk.

Kejadian Salji Turun di Indonesia Adalah Berita PALSU Semata-mata

Satu dua hari ini, newsfeed di Facebook  dan juga di Twitter dihujani dengan perkongsian berita tentang Salji yang kononnya turun di Indonesia buat pertama kalinya. Ramai yang share dengan melulu tanpa mengkaji terlebih dahulu kebenarannya. 


Rumah Hantu Terbesar dan Paling Mengerikan di Dunia

Rumah hantu yang terletak di Jepun ini telah diakui oleh Guiness Book of World  Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia.

Adam's Peak di Sri Lanka, Tempat Di Mana Nabi Adam Diturunkan Dari Syurga?

Puncak Adam, berketinggian 2,243 meter (7,359 kaki) dan terletak di tengah-tengah pulau Sri Lanka. Ia juga turut dikenali sebagai Sri Pada "tapak kaki suci", dimana ia merujuk kepada kewujudan sebuah batu yang mempunyai lekuk seperti kesan tapak kaki sepanjang 1.8 meter diatas puncak gunung. 

Komiko Oosugi, Adalah Si Penyanyi Asal Lagu Doraemon (Gambar & Video)

Anda masih ingat tak macam mana bunyinya lagu Doraemon yang biasanya kedengaran sebelum dan selepas kartun Doraemon? Tahukah anda siapakah penyanyi asal lagu ini? Penyanyi asal lagu Doraemon ialah Komiko Oosugi.
Komiko Oosugi

5 Negara Terkuat di Dunia

Negara-negara kuasa besar terus berlumba-lumba mengukuhkan kedudukan mereka dengan memperkuatkan pasukan tentera mereka sama ada daripada segi persenjataan dan kelengkapan tentera, mahupun daripada segi bilangan anggota yang terlatih dalam semua bidang. Sebenarnya agak sukar untuk menentukan negara mana yang mendahului senarai dalam perlumbaan senjata di dunia pada masa ini.


10 Pemain Bola Sepak Paling KACAK di Dunia

Mengikut kajian oleh sebuah majalah terkemuka di Eropah, berikut adalah 10 pemain bolasepak seluruh dunia yang paling kacak mengikut posisi masing-masing. Stikers: Santa Cruz dan Raul Midfielders: Kaka, Ronaldo, Fernando Redondo dan David Beckham Defenders: Maldini, Mexes, Nesta dan Cannavaro GoalKeeper: Hildebrand
1- Santa Cruz – Paraguay

Ayat al-Quran Perjelas Hukuman Bagi Homoseksual

Sesungguhnya tiada perbezaan dalam kalangan ulama Islam mengenai pengharaman perbuatan homoseksual. Homoseksual ini dimaksudkan sebagai orang yang tertarik nafsu syahwatnya kepada orang yang sejenis dengannya, terutama antara dengan lelaki. 

Manusia Paling Pengotor di Dunia - Setelah 60 Tahun Tak Pernah Mandi

Seorang lelaki warga Iran dipercayai tidak pernah mandi sejak 60 tahun lalu kerana percaya ‘kebersihan itu sebagai punca penyakit’. 

(Gambar) Sekitar Majlis Pengkebumian Ariel Sharon, 'Damai' lah Engkau Disana

Akhirnya bekas Perdana Menteri Israel, Ariel Sharon  telah meninggal dunia pada usia 85 tahun setelah koma sejak tahun 2006 lalu akibat diserang angin ahmar. (Boleh rujuk sini entri terdahulu : Keadaan Terbaru Ariel Sharon Selepas Koma 7 Tahun - Balasan Nyata Dari Tuhan?)

Kisah Cubaan Mencuri Jasad Nabi Muhammad SAW Dari Makam Baginda

Percaya atau tidak, ternyata jasad nabi Muhammad SAW hampir pernah terusik dan nyaris dicuri oleh orang kafir laknatullah. Sebelum akhirnya Allah menyelamatkannya dari rancangan jahat tersebut. Peristiwa yang memilukan dan nyaris menampar wajah umat islam ini terjadi pada tahun 1164 M atau 557 H, sebagaimana telah dicatat oleh sejarawan Ali Hafidz dalam kitab Fusul min Tarikhi AL-Madinah Al Munawaroh.

Gambar-gambar Eksklusif Peninggalan Rasulullah SAW: Menggetar Qalbu, Menambah Cinta!!

Gambar-gambar ini kebanyakan adalah dari koleksi yang tersimpan dari pelbagai tempat di beberapa negara antaranya dari Museum Topkapy di Istanbul Turki, Jordan, Iraq dan negara-negara Timur Tengah lainnya. Selamat merasakan kelazatan menatap peninggalan-peninggalan ini. Semoga kerinduan kita semakin memuncak kepada sang Nabi Agung, sang kekasih Allah …)
Allahumma shalli ‘ala sayyidina wa maulana Muhammad Shallallahu ‘Alaihi Wassallam …



Fenomena Kangkung - The Best of the Best!

Hari ni fenomena kangkung melanda satu Malaysia. Well, malas nak komen panjang, cuma rasa nak tergelak je...kangkung sungguh!

Tembok Besar China Palsu Dibina Di Indonesia

Dikenali dengan nama Janjang Koto Gadang,ia merupakan tembok besar yang dibina ala-ala Tembok Besar di China. 


12 Stesen Keretapi Tercantik di Dunia, Kuala Lumpur di Tempat ke-10

Laman berita terkenal CNN baru-baru ini telah mengeluarkan senarai 'The world's most spectacular train stations' yang mana menyaksikan Stesen Keretapi Kuala Lumpur diiktiraf sebagai antara stesen paling menakjubkan di dunia dari segi seni binanya. Berikut senarai lengkap stesen-stesen tersebut:

1. London's St Pancras International, UK

Gambar Perkahwinan Linda Onn dan Suaminya Ungku Azhar

Walaupun sebelum ini penyampai radio popular, Linda Onn enggan berkongsi hari bahagianya bersama pemberita sekaligus menghalang peminatnya menatap wajah suaminya, namun semalam Linda telah berkongsi wajah pasangan hidupnya.

Linda, 36 yang telah melangsungkan perkahwinan pada 27 Disember lepas telah berkongsi gambar bersama suaminya Ungku Azhar di laman sosialnya.

"Yeay! Linda baru dapat gambar nikah dari jrufotor rasmi tadi. Terima kasih suami ku Ungku Azhar untuk gambar itu. Sayang kamu 'like a love song'...muahh," tulisnya di laman mikro itu.

Linda dilihat memakai busana berwarna putih sedondon dengan suaminya.

sumber: sinar harian

Fesyen Yang Pelik Untuk Orang Lelaki (8 Gambar)

Siapa selalunya yang sanggup memakai pakaian lelaki berfesyen yang kononnya bercitarasa tinggi seperti yang selalu kelihatan pada acara-acara fesyen show? Melainkan model-model yang dipaksa oleh desainer yang kononnya kreatif itu. Berikut beberapa fesyen pelik pakaian lelaki yang diperagakan ketika acara London Fashion Week.

Negeri-Negeri Paling BAHAYA di Malaysia Mengikut Ranking

Selangor, Johor dan Kuala Lumpur menduduki tempat tiga teratas dengan indeks jenayah tertinggi. Namun dari segi indeks jenayah per 100k populasi, ternyata Kuala Lumpur di tangga pertama. Manakala negeri paling selamat di Malaysia adalah Sabah :)


source: skrcrapper forum


Kepantasan Malaikat Jibrail Terbang Berdasarkan Teori Fizik Moden

Ahli Fizik dari Mesir bernama DR. Mansour Hassab El Naby mengemukakan teori berdasarkan petunjuk Al Qur’an (Surah As Sajdah:5) kelajuan  cahaya dapat dihitung dengan tepat sama dengan hasil pengukuran secara ilmu fizik modern (A New Astronomical Quranic Method for The Determination of The Greatest Speed C

Beberapa Orang 'Lelaki' Kacak Yang Sebenarnya Adalah Wanita!

Melihat kepada fizikal mereka yang berbadan tegap dan berketul-ketul, adalah sukar untuk mempercayai bahawa lelaki-lelaki di bawah ini sebenarnya adalah wanita pada asalnya. 

Bayangkan betapa ekstrimnya tranformasi yang dilalui mereka semata-mata untuk menjadi lelaki jadian...

Asal Usul Terciptanya Simbol “@”

Disebut dalam bahasa Itali sebagai “snail” dan “monkey tail” dalam bahasa Belanda, simbol @ adalah elemen dari komunikasi elektronik, yang popular melalui email, twitter malah pada Facebook untuk memudahkan anda 'tag' rakan-rakan anda. Ketika ini simbol '@' bahkan telah menjadi koleksi Museum of Modern Art. Simbol @ merupakan salah satu karakter menarik pada keyboard yang masih menjadi misteri hingga sekarang. 

Pokok GHORQOD Yang Sedang Melindungi YAHUDI di Israel

Tentera Israel tidak hanya menggunakan teknologi canggih seperti sistem anti peluru berpandu Iron Dome untuk menghadapi serangan roket dari Jalur Gaza. Mereka juga menggunakan cara yang lebih tradisional seperti menanam pokok.

Manusia Pertama Yang Melawat Kesemua 201 Negara di Dunia Tanpa Menggunakan Kapal Terbang

Seorang lelaki British, GrahamHughes telah menjadimanusia pertama di dunia yangmelawat kesemua201negara di duniatanpa pernahmenjejakkan kakinya di dalam kapal terbang.

Mengapa Mumia Firaun Tutankhamun Ditemui dengan Penis Berdiri

Mumi Firaun Mesir paling terkenal di dunia, Raja Tutankhamun, ditemui terkubur dengan kondisi penis menegak 90 darjah. Penemuan itu telah membantu pengkaji menemukan revolusi keagamaan yang dimulai oleh ayahnya.

Enjin Diesel Terbesar dan Paling Berkuasa di Dunia

Kapal kontenaadalah sebahagian daripadakenderaanterbesar dan paling beratyang berlayar di lautan. Untuk menggerakkankapal-kapal inidi dalam airmemerlukanjumlah tenaga yang besar,yang diperolehi daripadaenjindieselberkuasa besar. Antarakapal-kapalkargoyang lebih besar mempunyaienjin yangkelihatan seperti ini.


27 Tips Ekstrim Berjimat-Cermat Sempena 2014

Tahun 2014 adalah tahun yang mencabar bagi kita semua. Kenaikan harga barang dan peningkatan kos sara hidup adalah cabaran yang mustahil untuk dielak pada masa kini. Daripada kita hanya tahu bising di mulut dan merungut tanpa berbuat apa-apa, lebih baik kita pasang langkah solusi menghadapinya. Pada pendapat Encik Billy, hanya ada TIGA cara iaitu: TAMBAH PENDAPATAN, BERJIMAT-CERMAT atau KEDUA-DUAnya sekali.


Sayur : Baik Dimasak atau Mentah?

Sayur merupakan makanan terpenting dalam memastikan pemakanan yang sihat dan seimbang. Untuk diet juga sayur adalah elemen wajib yang perlu diambil bagi menjamin mineral dan nutrien yang cukup dalam badan. Namun banyak mitos,fakta dan kajian mengatakan sayur perlu mentah untuk mengelakkan daripada khasiatnya musnah. Benarkah?

Bangunan Office Paling COOL di Malaysia - Google Malaysia HQ

This is my dream office. Alangkah bagusnya kalau company tempat Encik Billy kerja sekarang ni provide atmosfer ofis yang macam ni. Barulah lebih bersemangat nak kerja!

9 Cara Kreatif Menyelesaikan Masalah Yang Sering Berlaku Dalam Kehidupan Seharian Kita

Cara-cara kreatif utk menyelesaikan beberapa masalah yang mungkin kerap berlaku dalam kehidupan seharian kita...semua orang boleh cuba :)