Skip to main content

Disclaimer

[Malay]

Blog Billy Info mengakui bahawa walaupun pihak kami berusaha untuk membuat setiap entri secara tepat, kami tidak dapat mengesahkan kebenaran fakta-fakta yang dilampirkan pada setiap entri. Entri-entri mungkin mengandungi fakta, spekulasi atau khabar angin. Kami mencari gambar-gambar dari web yang diyakini milik  domain awam. Setiap fakta atau gambar, jika berkaitan, akan diletakkan/dinyatakan sumbernya. Sekiranya terdapat sebarang cerita atau gambar yang dipaparkan dalam halaman ini melanggar undang-undang hak cipta, sila e-mel kan kepada [adliefastrain@yahoo.com] dan kami akan memadam/membuang maklumat yang dimaksudkan dengan secepat mungkin.


[English]

Billy Info acknowledges that though we try to make every entry accurately, we cannot verify the absolute facts of everything posted. Entries/postings may contain fact, speculation or rumor. We find images from the Web that are believed to belong in the public domain. Proper acknowledgment or credentials will be given to the related information. If any stories or images that appear on the site are in violation of copyright law, please email to [adliefastrain@yahoo.com] and we will remove the offending information as soon as possible.  Everyone is invited to get connected to Billy Info through Facebook. Just simply click the 'Like' button below. Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.