Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Fakta: Nombor Seks

Pernah Tengok Kabel Dasar Laut Yang Menghubungkan Dunia?

Mudahnya hidup kita di dunia moden hari ini. Celik saja mata boleh terus update Facebook, layari  Youtube, tweet di Tweeter atau jika perlukan sebarang maklumat hanya perlu taip di Google. Tetapi tahukah anda disebalik semua ini apakah yang menjadi tulang belakangnya? Sila baca untuk anda lebih appreciate apa yang anda nikmati hari ini.

Sungai Berwarna Hijau Neon Yang Menakjubkan

Sungai ini terletak di Goldstream Park, Kanada. Menurut Kementerian Alam Sekitar tempatan, terdapat satu tindak balas kimia di dalam air yang dikenali sebagai "Fluorescein" menyebabkan air sungai tersebut kelihatan berwarna hijau, namun bahan kimia tersebut tidak mengandungi toksik dan tidak menjejaskan habitat semula jadi di kawasan sungai tersebut.

Fake McDonald di Seluruh Dunia

Ingat lagi pada tahun 2008 kisah McCurry yang disaman oleh McDonald kerana menggunakan jenama Mc? Yang mana pada akhirnya dimenangi oleh McCurry (atas alasan McCurry merujuk kepada singkatan Malaysian Chicken Curry) dan menjadi popular seketika di seluruh dunia selepas itu. 

Inilah satu-satunya kes di dunia di mana McDonald kalah dalam penggunaan trademark restoren popular itu berbanding kes-kes lain di seluruh dunia. Berikut beberapa restoren lain yang cuba meniru konsep McDonald.

Asal-Usul Mengapa Jarum Jam Bergerak ke Arah Kanan

Mungkin ramai yang belum tahu, pergerakan jarum jam yang kita lihat pada hari ini sebenarnya bermula dari zaman tamadun Mesir purba lagi.

Bangsa Mesir kuno menggunakan pergerakan matahari untuk melakukan pengiraan waktu. Mereka mendirikan sebuah tugu yang disebut obeliks.

George Hussien Obama: Adik Barrack Obama Yang Hidup Miskin di Kenya

Jika Barrack Obama tinggal di rumah Putih serba mewah dengan pesawat canggih Air Force One, adiknya pula, George Hussein Obama,30 tinggal di dalam pondok buruk satu bilik berdindingkan zink di perkampungan Huruma, kawasan setinggan terkenal di Nairobi.

Kedua-dua beradik ini berkongsi bapa yang sama, tetapi berlainan ibu. Barrack Obama dilahirkan di Hawai, daripada isteri kedua bapanya, manakala George Hussein Obama pula daripada isteri keempat dilahirkan di Kenya.

Reaksi Pembangkang Terhadap Bajet 2013 - Disambut Secara Sinis

Pembangkang hari ini menyambut sinis pembentangan Bajet 2013 yang dibentangkan oleh Menteri Kewangan Datuk Seri Najib Razak hari ini.


Berikut petikan beberapa pemimpin utama pembangkang berhubung pembentangan sebentar tadi:


Datuk Seri Anwar Ibrahim, ketua pembangkang

Belanjawan biasanya memberikan unjuran berdasarkan senario antarabangsa dan keupayaan domestik.

Kedua-dua ini nampak tak disentuh sangat tapi nampak beberapa gimik politik yang agak keterlaluan.

Teks Ucapan Penuh Bajet 2013

YAB DATUK SERI NAJIB RAZAK
PERDANA MENTERI DAN MENTERI KEWANGAN

“MEMAKMUR NEGARA, MENSEJAHTERA RAKYAT: SEBUAH JANJI DITEPATI”

Tuan Yang di-Pertua,

Saya mohon mencadangkan supaya Rang Undang-undang bertajuk “Suatu Akta bagi menggunakan sejumlah wang daripada Kumpulan Wang Disatukan untuk perkhidmatan bagi tahun 2013 dan bagi memperuntukkan wang itu untuk perkhidmatan bagi tahun itu” dibaca bagi kali kedua.

MUQADDIMAH

Saya mulakan lafaz ucapan Bajet 2013 dengan kalimah mulia Bismillahirrahmanirrahim dan memetik sepotong ayat dari Surah Al-Baqarah yang diturunkan di Madinah, bahawa :
“Berlumba-lumbalah kamu mengerjakan kebaikan, kerana di mana sahaja kamu berada pasti Allah akan menghimpunkan kamu semua pada hari kiamat untuk menerima balasan. Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu.”

Rasulullah Saw Pengsan Mendengar Keterangan Jibril Tentang Pintu Neraka Ke-7

Yazid Arraqqasyi dari Anas bin Malik ra. berkata: Jibril datang kepada Nabi saw pada waktu yang ia tidak biasa datang dalam keadaan berubah mukanya, maka ditanya oleh nabi s.a.w.: “Mengapa aku melihat kau berubah muka?”

Jawabnya: “Ya Muhammad, aku datang kepadamu di saat Allah menyuruh supaya dikobarkan penyalaan api neraka, maka tidak layak bagi orang yang mengetahui bahawa neraka Jahannam itu benar, dan seksa kubur itu benar, dan seksa Allah itu benar untuk bersuka-suka sebelum ia merasa aman daripadanya.”

Lalu nabi s.a.w. bersabda: “Ya Jibril, jelaskan padaku sifat Jahannam.”

20 Negara Dengan Hutang Terbanyak di Dunia

Laporan ini dipetik daripada data Bank Dunia tentang 75 negara dengan kemampuan ekonomi terbesar yang memiliki beban hutang paling tinggi dibandingkan ratio Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK). Laporan yang dimuat majalah Forbes ini membandingkan 20 Negara Penghutang Terbesar di Dunia :

1.Ireland
Ratio Hutang (% KDNK): 1352%
Hutang luar negeri: $2.39 juta 
 KDNK : $177.3 juta 

37 Fakta Menarik Mengenai Lelaki

Lelaki biasanya tidak terpikat terhadap wanita disebabkan mereka cantik, tetapi mereka lebih mudah terpikat terhadap personaliti dan ketrampilan seseorang itu. Lelaki amat bencikan lelaki lain yang cuba untuk menggoda kekasih mereka. Apa yang sedang awak lakukan? atau Awak dah makan ke belum? adalah merupakan soalan paling kerap akan ditanya ketika mereka menelefon seorang wanita. Lelaki akan sibuk dengan pekerjaan mereka sepanjang hari, tetapi sebelum tidur, pasti mereka akan memikirkan mengenai wanita yang mereka benar-benar sayang.

7 Produk Gagal Dari Apple

Mantan CEO Apple Steve Jobs banyak mengeluarkan desain produk, namun bukan semuanya mendapat sambutan. Berikut 7 produk buatan Apple yang gagal secara komersil:


1. Apple III (1981)

Merupakan kesinambungan daripada komputer Apple II yang popular sebelum itu. Produk ini difokuskan kepada pengguna bisnes dan dihargai dengan pantas. Namun hardwarenya tak dapat bersaing. Apple kalah di pasaran kepada IBM PC yang dilancarkan pada tahun yang sama.

Ritual Pelik Orang Yahudi Israel Alihkan Dosa Ke Dalam Air

Sejumlah penduduk ortodoks Yahudi mengelilingi sebuah kolam plastik yang mengandungi beberapa ekor ikan di Bnei Brak, dekat Tel Aviv baru-baru ini.

Mereka kemudian berdoa bagi membuang dosa masing-masing ke dalam air.

Kecik-Kecik Dah Pandai Buat Aksi Tak Senonoh Macam Ni...

MasyaAllah, Astagfirullahhalazim...apa yang merasuk 2 orang kanak-kanak di bawah ni pun tak tahulah. Dahsyat sungguh dunia sekarang ni.

(GAMBAR) Cara Pasangan di Arab Saudi Berkahwin

Mengikut sumber, gambar-gambar di bawah ini diambil daripada salah satu majlis perkahwinan secara beramai-ramai di Arab Saudi...menarik jugak ye cara mereka berkahwin...

Kehidupan Masa Depan Pada Tahun ke-3000

OMG, Inilah Buku Paling Tebal di Dunia!

Kalaulah kita menjumpai buku setebal ini, pastinya kita akan tertunduk dan malas membacanya. Apatah lagi buku ini kesemuanya adalah tulisan dan tidak dilengkapi dengan sebarang gambar dan yang paling hebat ialah ianya adalah buku paling tebal di dunia!


Fakta Unik Kemewahan Daerah Gangnam di Korea Selatan

Lagu "Gangnam Style" yang dinyanyikan oleh "PSY" meledak di seluruh dunia. Namun tak ramai yang tahu bahawa perkataan Gangnam itu sebenarnya merujuk kepada sebuah daerah di Korea Selatan.

Fakta Ringkas Daerah Gangnam:
Gangnam adalah nama daerah atau kawasan di Korea Selatan. Dari segi nama, Gangnam bermaksud bahagian selatan sungai. Gangnam sendiri terletak berdekatan dengan sungai Han.

Spek Mata Hitam Murah Berbahaya Untuk Kesihatan

Berhati-hatilah dalam menggunakan spek mata hitam yang harganya murah.

Satu kajian yang dilakukan di UK menemui bahawa pemakaian spek mata hitam yang harganya murah ternyata dapat menyebabkan pelbagai masalah mata seperti astigmatisme dan sakit kepala.

Shila Amzah Terima Hadiah RM 1 Juta Setelah Menang di Asian Wave

Penyanyi Nur Shahila Amir Amzah atau Shila Amzah yang mengharumkan nama negara apabila berjaya memenangi pertandingan nyanyian peringkat antarabangsa Asian Wave 2012 di Shanghai, China, malam kelmarin dikatakan bakal menerima hadiah dana lebih RM1 juta.

Mengikut laporan portal hiburan murai.com.my, Shila, 22, mengesahkan perkara itu tetapi angka sebenar hadiah kemenangan itu hanya diketahui hari ini setelah satu rundingan diadakan bersama penganjur pertandingan berkenaan.

“Hadiah dana itu meliputi rakaman album, konsert, promosi dan perkara lain yang melibatkan kerjaya saya di China nanti,” jelas Shila dalam portal berkenaan.

6 Sifat Buruk Wanita Yang Tidak 'Layak' Dijadikan Isteri

1. Al -Anaanah
Banyak keluh kesah. Yang selalu merasa tak cukup, apa yang diberi semua tak cukup. Diberi rumah tak cukup, diberi motor tak cukup, diberi kereta tak cukup, dll. Tak redha dengan pembelaan dan aturan yang diberi suami. Asyik ingin memenuhi kehendak nafsu dia sahaja, tanpa memperhatikan perasaan suami, tak hormat kepada suami apatah lagi berterima kasih pada suami. Bukannya hendak menolong suami, apa yang suami beri pun tak pernah puas. Ada sahaja yang tak cukup.

Sejarah Filem Berwarna Pertama di Dunia

Filem terawal di dunia dirakam dalam versi warna pada sekitar tahun 1906. Filem kabur tersebut merupakan prototaip filem warna dan hanya ditonton oleh segelintir peminat sahaja sebelum ia diserahkan kepada sebuah arkib.

Namun pihak Muzium Media Nasional di bandar Bradford, utara England menyatakan, teknologi digital telah dapat menyelamatkan filem tersebut.

Filem itu secara purata berdurasi dari 5 hingga 40 saat.Ia memaparkan babak seekor burung kakak tua, latar belakang sebuah jalan di England dan tiga kanak-kanak tersenyum sambil duduk di sebuah meja bulat.

Wajah Pengarah Filem Innocence of Islam Didedahkan

Untuk pertama kalinya, wajah sutradara filem kontroversi Innocence of Islam, Nakoula Basseley Nakoula, didedahkan kepada umum. Dalam gambar yang baru sahaja muncul, lelaki berusia 55 tahun itu dilihat sedang duduk di samping aktres Anna Gurji, yang turut berlakon di dalam filem tersebut.

Lelaki yang juga dikenali dengan nama Sam Bacile itu sedang ditahan oleh pihak polis di Amerika Syarikat (AS). Meskipun begitu, Nakoula tidak ditahan di penjara. Lelaki itu juga bersedia untuk menjalani pemeriksaan polis.


20 Fakta Yang Mungkin Anda Perlu Tahu

1. 83% lelaki yang mati kerana serangan sakit jantung ketika berjimak didapati sedang curang dengan isteri masing-masing


2. 372 orang menggoogle pornografi pada setiap saat 


3. Google menjana keuntungan kira-kira $700 sesaat

Maksud Disebalik Jampi Ahli Sihir Harry Potter

Para peminat Harry Potter pasti sudah tahu apa yang akan terjadi sekiranya mengacungkan tongkat sihir sambil berkata, “Avada Kedavra!”. Atau jampi yang harus diucapkan sekiranya ingin membuka pintu yang terkunci (“Alohomora!).


Tetapi pernah terfikir tak, J.K Rowling, pencipta Harry potter, tidak saja-saja sesuka hati membuat sembarangan jampi dalam Harry Potter? Semua jampi sihir yang digunakan di Hogwarts ternyata ada asal usulnya, yang kebanyakannya berasal dari bahasa Latin. Berikut contoh jampi-jampi sihir Harry Potter.

Beginilah Sandal Orang Afrika

Pernahkah anda terfikir sandal sebagai barangan mewah? Di benua Afrika, sandal dianggap sebagai barang mewah. Disebabkan bukan semua orang mampu membeli sandal, maka mereka mencipta sandal sendiri yang diperbuat daripada tayar terpakai....

Samsung Pesenda iPhone 5 Dalam Iklan Terbaru Galaxy S3

Samsung tak perlu menunggu lama untuk 'menyerang' produk terbaru daripada Apple. Dengan kempen iklan 'It doesn't take a genius - the next big thing is already here', Samsung secara terang-terangan mempersenda iPhone 5 keluaran Apple dengan membandingkan ciri-ciri kedua-dua telefon pintar paling mendapat perhatian di dunia ketika ini. 

Innocence of Islam - Filem Hina Islam dan Nabi Muhammad, Nauzubillah!

Seluruh dunia Islam sekarang dilanda kemarahan di atas penerbitan sebuah filem yang didakwa menghina Nabi Muhammad. Di beberapa negara terutamanya di Asia Barat dan jiran kita di Indonesia sudah melakukan tunjuk perasaan memprotes filem ini. Kita di Malaysia bagaimana? Masih lagikah sibuk dengan Gangnam Style yang tak senonoh tu?


Filem Innocence of Islam

Filem Innocence of Islam, arahan Sam Bacile, yang disiarkan dalam laman YouTube dengan menggambarkan Nabi Muhammad pernah tidur dengan ramai wanita, mengisahkan pembunuhan kanak-kanak dan mendakwa keldai sebagai haiwan Islam pertama.

Apple iPhone 5 Baru Dilancarkan, It's a Taller iPhone 4s Indeed!

Apple iPhone 5 baru sahaja dilancarkan semalam oleh Apple. Ia datang dengan ciri-ciri paparan yang diperbesar, bersaiz 4-inci Retina dengan resolusi 1136x640 piksel ( 326ppi), sambungan LTE 100MB, dwi-band Wi-Fi. IPhone baru ini adalah lebih nipis - 7.6mm dan lebih ringan - 112 gram daripada model terdahulu 4S.

iPhone 5 beroperasi menggunakan chipset Apple A6 terbaru, yang dikatakan menawarkan 2x kuasa pemprosesan dan prestasi grafik yang lebih cepat.

Gadis Paling Berbulu di Dunia

Dia adalah gadis remaja 11 tahun berasal dari Thailand bernama Supatra Sasuphan, mengatakan bahawa dia tidak berasa malu apabila telah secara rasmi diiktiraf sebagai gadis paling berbulu di dunia.

Supatra Sasuphan, seorang pelajar di sekolah Ratchabophit Bangkok, menjadi sangat popular disekolahnya setelah dianugrahkan Guinness World Record untuk rambut lebatnya. 

Pernah Lihat Hujung Tembok Besar China?

Tembok Besar China adalah salah satu daripada keajaiban senibina dunia. Namanya terkenal di seluruh dunia, dan menjadi lokasi pelancongan wajib bagi sesiapa yang mengunjugi China. Tetapi adakah anda tahu dimanakah letaknya hujung Tembok China?

Tembok Besar China seperti dibangun melampaui batas kemampuan manusia. Rentetan peristiwa dan tragedi mewarnai pembinaannya, dua ribu tahun lalu, pada masa Dinasti Qing. Tembok ini dibangun atas perintah Kaisar pertama China iaitu Qin Shi Huang, untuk melindungi Kekaisaran China. Memerlukan waktu puluhan tahun iaitu dari 220-206 SM untuk menyiapkan tembok raksasa ini.

Airbag Untuk Penunggang Basikal

Dikenali sebagai Hvvding, ia merupakan sejenis helmet beg udara yang disimpan dalam kolar baju penunggang basikal. Ia dapat berfungsi pada kecepatan 0.1 saat melalui satu spring khas, dan akan melindungi tengkorak kepala dan leher daripada sebarang impak ketika kemalangan.

Hvvding dicipta kira-kira 8 tahun lalu oleh dua orang pelajar Sweden sebagai projek tahun akhir mereka. 

Syarikat Penerbangan Tambang Murah Kedua Malaysia - Malindo Airways

Malaysia akan mempunyai sebuah lagi syarikat penerbangan tambang murah iaitu Malindo Airways yang akan memulakan operasinya Mei tahun depan.

Malindo Airways merupakan sebuah syarikat penerbangan kerjasama antara National Aerospace & Defence Industries Sdn. Bhd. (NADI) dari Malaysia dan P.T. Lion Grup dari Indonesia.

NADI akan menguasai sebanyak 51 peratus kepentingan dalam Malindo Airways, manakala selebihnya daripada P.T. Lion Grup.

Biskut Jari dan Telinga Manusia!

Biskut berbentuk jari dan telinga manusia ini dihasilkan oleh kedai kek dan pastry neviepiecakes.com. Ada ke sesapa yang teringin nak cuba?

Padah Tiru Video Gangnam Style (video)

Sekumpulan penyelamat kolam renang di sini menyangka usaha mereka beraksi menggunakan rakaman video rap muzik Korea Selatan akan mendapat pujian, tetapi sangkaan mereka meleset.

Majikan mereka tidak bersetuju dengan usaha itu dan memecat 14 penyelamat kolam renang berkenaan yang bertugas di sini, minggu lalu.

Diberi tajuk Lifeguard Style, video lebih dua minit itu meniru gaya bintang pop Psy yang mempersembahkan Gangnam Style, rentak sensasi internet tahun ini.Dalam aksi mereka, 14 penyelamat itu memakai pakaian renang merah dan meniru gaya Psy serta menyapu krim kulit sesama sendiri.

Pintu Neraka Ditemui di Gurun Karakum, Turkemenistan

Ini adalah kawah yang dibuat oleh ahli geologi lebih 40 tahun lalu, dan api di dalam kawah tersebut telah terbakar sejak itu. Selamat Datang ke Derweze di Turkmenistan - atau, penduduk setempat menyebutnya sebagai 'Pintu ke Neraka'.

Ahli geologi Soviet melakukan penggalian di lokasi itu pada tahun 1971 dan menemui sebuah lapangan yang penuh dengan gas asli. Tetapi tanah di bawah rig penggalian itu runtuh, meninggalkan lubang dengan diameter 70 meter.

Tradisi Memilih Lelaki Untuk Disetubuhi Sebelum Berkahwin, Hanya di Kemboja

Ketika seorang gadis sudah memasuki usia 15 maka orang tua mereka membangunkan sebuah ‘Pondok Cinta’ untuk menghabiskan malam dengan remaja lain dari komuniti mereka. Itulah sebuah tradisi khusus dari Suku Kreung di Kemboja.

Gambar Kaabah Dilanda Banjir Pada 1941

Barangkali banyak orang belum tahu. Kaabah yang menjadi kiblat umat Islam ternyata pernah dilanda banjir pada 194 setelah hujan lebat melanda Kota Makkah, Arab Saudi.

Laman web wikiislam.net melaporkan air setinggi 152 sentimeter menggenangi kompleks Masjid Al-Haram, termasuk Kaabah. Musibah itu berpunca daripada sistem perparitan yang kurang efisien, ditambah pula dengan kedudukan Makkah yang berada di tengah lembah dikelilingi bukit-bukit batu.

Fantasi Gila Pelajar Universiti, Buat Sex Di Atas Bumbung Bangunan Pencakar Langit

Pihak berkuasa USC melancarkan siasatan setelah mendapati beberapa mahasiswa tertangkap basah melakukan hubungan seks di bumbung sebuah bangunan pencakar langit di USC. Gambar-gambar ini menunjukkan seorang mahasiswa dan seorang wanita melakukan hubungan sex dengan pelbagai jenis posisi di atas bangunan Waite Phillips Hall di Los Angeles.

Lelaki Lebih Suka Berbohong Berbanding Wanita

Satu dalam lima orang didapati berbohong kepada rakan mereka mengenai perkara seperti pekerjaan dan kereta dalam usaha untuk menampakkan mereka lebih berjaya, kata satu kajian.

Penyelidikan mendapati bahawa sebanyak 21 peratus mengakui berbohong ketika mereka bersama dengan rakan dari sekolah dan universiti.

Permukaan Matahari Yang Sangat Menakjubkan

Gambar-gambar menakjubkan ini merupakan permukaan matahari  dari hasil fotografi yang dilakukan oleh seorang ahli Astronomi bernama Paul Andrews. 
Gambar-gambar ini memperlihatkan permukaan matahari dengan  detail yang sangat luar biasa, diambil menggunakan teleskop canggih dari sebuah taman di Bay St. Margaret, Kent, Dover United Kingdom.

7 Perkara Yang Buat Lelaki Nampak Seperti Gay

Bukan senang menjadi lelaki, kerana persepsi berbeza setiap orang boleh menjadikan anda kelihatan seperti seorang gay di mata orang lain, walaupun apa yang anda lakukan itu bukanlah anda berniat untuk menjadi seorang gay.

p/s: mungkin betul, mungkin juga salah...jadi sila berhati-hati


Tradisi Merampas Pengantin Perempuan di Romania

Tradisi merampas pengantin perempuan dari majlis perkahwinan untuk dijadikan tebusan semakin mendapat sambutan pada setiap Sabtu di Bucharest, Romania.

Tradisi tersebut melibatkan pengantin perempuan dibawa lari oleh rakan-rakannya menuju ke monumen Arch of Triumph yang menjadi lokasi tumpuan pelancongan.

Lelaki Ini Punya Ekor Depan dan Belakang

Lelaki pemilik ekor depan dan belakang yang tidak disebutkan identitinya ini tampil dalam sebuah rancangan TV di Jepun beberapa tahun yang lalu. Rakaman tersebut masih dapat disaksikan di Youtube. Beberapa pihak meyakini ekor ini bukanlah ekor yang sebenar, melainkan kelainan bawaan yang disebut spina bifida atau sumbing tulang belakang. Keadaan ini terjadi kerana ada celah pada tulang belakang yang tidak menutup sejak lahir, lalu ada bahagian yang tumbuh keluar.

Perkampungan Unik Berusia 700 Tahun Di Iran

Dikatakan kawasan perkampungan yang unik ini sudah berusia lebih dari 700 tahun. Ia terletak di sebuah daerah pedalaman bukit-bukau di Iran. Yang membuatkan perkampungan ini unik ialah bangunan rumah dibina dalam batu-batu bukit dan menyatu dengan tanah. Dalam erti kata lain, rumah-rumah ini sebenarnya adalah gua buatan yang digunakan sebagai tempat tinggal.

Gambar Lee Chong Wei Masa Muda

Skema je muka Chong Wei ni, rambut siap belah tengah tu...

iPad Sebenarnya Diperkenalkan Kira-Kira 9 Tahun Lalu Oleh LG Electronics

Rupa-rupanyaiPadpertama kalidiperkenalkanolehpengeluar perkakasan Elektronik Korea Selatan iaitu LG Electronicspada sebuah pameran komputerdiCeBITdiHanover,Jermankira-kira 9 tahun yang lalu.

Artikel tersebut dikeluarkan pada tahun 2001. LG Electronicsmenunjukkanbuat kali pertamapadberasaskan LinuxWebdipanggil sebagai 'The DigitaliPAD'.

(GAMBAR) Update Terkini Pembinaan Taman Tema Legoland Yang Bakal Dibuka 15 September Ini

Sebenarnya Encik Billy teruja tengok gambar-gambar di bawah ini. Teringin jugak nak pergi, macam best dan menarik. Walaupun dah menginjak ke alam dewasa, sekali-sekala teringin jugak nak kembali ke alam kanak-kanak di mana permainan lego ini sering dimainkan Encik Billy ketika kecik dulu. Ini adalah alam fantasi LEGO yang kini sudah menjadi realiti. InsyaAllah satu hari nanti pasti akan ke sana!

Berikut 35 Gambar Update Terkini Pembinaan Taman Tema Legoland Malaysia. Ia dijangka bakal dibuka 15 September ini:

Apple Sekali Lagi Saman Samsung, Kali Ini Galaxy S III Dalam Senarai

Adakah andafikirAppleakan berpuas hatiselepas kemenanganterhadapSamsung di mahkamah padaminggulepas? Jawapannya tidak! Syarikat berpangkalan di Cupertino itu telahmemfailkansatulagituntutanmahkamahpelanggaran patenterhadapSamsung,menambahtambahan22peranti lagi yang didakwa melanggar paten Apple.


Senarai baru telefon pintar itutermasuk model popular yang baru diperkenalkan sepertiGalaxy SIII danGalaxyNote 10.1. Kedua-dua peranti initidak termasukdalam tuntutanAppleyang dimenangi padaminggu lepas. Terdapatbeberapa peranti, yangmerupakan sebahagian daripada samanasal. Kali inibagaimanapun,merekadisenaraikanmelanggarpaten dalam kategori berbeza.

Berikut senarai penuh 22 peranti terbaru yang bakal disaman oleh Apple:

Gila! Pasaraya Ini Tawarkan Shopping Percuma Bagi Mereka Yang Berani *Bugil* Ketika Membeli-Belah

Ini berita yang benar-benar luar biasa dari Jerman. Sebuah supermarket di bandar Suederluegum, di Frisia Utara (sempadan Jerman dan Denmark), bernama Priss Supermarket memberikan promosi berbelanja secara percuma bernilai 270 Euro setiap seorang kepada 100 pelanggan pertama pada hari pembukaannya 18 Jun 2012 yang lalu. Syarat bagi 100 pelanggan pertama tersebut untuk dapat menikmati shopping percuma tersebut ialah mereka harus berbogel ketika membeli-belah.