Skip to main content

iPad Sebenarnya Diperkenalkan Kira-Kira 9 Tahun Lalu Oleh LG Electronics






Rupa-rupanya iPad pertama kali diperkenalkan oleh pengeluar perkakasan Elektronik Korea Selatan iaitu LG Electronics pada sebuah pameran komputer di CeBIT di Hanover, Jerman kira-kira 9 tahun yang lalu.  


Artikel tersebut dikeluarkan pada tahun 2001. LG Electronics menunjukkan buat kali pertama pad berasaskan Linux Web dipanggil sebagai 'The Digital iPAD'.

iPAD tersebut dikuasakan oleh pemproses sistem-atas-cip 206Mhz Intel SA-1110  dan dibina pada modul 64 SDRAM. Ia menawarkan sejumlah 'expandability function' dengan slot untuk kad memori Flash dan kad pcmcia

Jadi, disebalik isu Samsung disaman oleh Apple kerana dituduh meniru iPad dan iPhone, rupanya Apple terlebih dahulu menjadi juara dalam hal ini (copy-cat).

Juga nama iPhone dan IOS sebenarnya telah dilesenkan dari Cisco, bukan ciptaan Apple sendiri. 


Untuk membaca keseluruhan artikel tersebut, boleh klik di sini.


Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.