Skip to main content

OMG, Inilah Buku Paling Tebal di Dunia!Kalaulah kita menjumpai buku setebal ini, pastinya kita akan tertunduk dan malas membacanya. Apatah lagi buku ini kesemuanya adalah tulisan dan tidak dilengkapi dengan sebarang gambar dan yang paling hebat ialah ianya adalah buku paling tebal di dunia!


Buku wikipedia ini berjumlah lebih dari 5000 muka surat. Buku ini disusun oleh Rob Mathew yang diambil dari ringkasan artikel wikipedia dan kemudian mencetak dan menjilidnya menjadi sebuah buku setebal ini. Buku ini setinggi 47.5 centimeter dan berjumlah lebih dari 5000 halaman.

Meskipun setebal ini, Rob mengaku hanya mengambil 0.01% dari seluruh artikel wikipedia. Bagaimana agaknya kalau semua artikel wikipedia dicantumkan kesemuanya?

sumber: http://artikel-terunik.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.