Wednesday, January 22, 2014

Rumah Hantu Terbesar dan Paling Mengerikan di Dunia





Rumah hantu yang terletak di Jepun ini telah diakui oleh Guiness Book of World  Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia.


Bangunan tua ini diubah menjadi rumah hantu dalam bentuk sebuah hospital. Berbeza dengan rumah hantu yang lainnya, rumah hantu ini tidak memiliki path atau direction yang sudah ditentukan. Para pengunjung diharuskan berjalan sendiri.



Info Ringkas:
  • Di dalam rumah hantu ini juga terdapat banyak pintu dan tingkap yang harus dibuka manual oleh para pengunjung. Selain penataan interior yang mengerikan, rumah hantu ini juga dipenuhi oleh para pekerja yang dihias ngeri dalam pelbagai jenis karakter hantu
  • Pengunjung boleh memasuki rumah hantu ini dalam kelompok seramai 2 atau 3 orang. Tidak hanya terlihat nyata, rumah hantu ini juga mempunyai bau menusuk untuk menambahkan rasa ngeri. 
  • Bangunan rumah hantu ini panjangnya 700m. Diperlukan sekitar 50 minit untuk berjaya keluar dari bangunan ini, itupun jika anda tidak tersesat. Tentunya, para 'hantu' juga selalu siap siaga untuk membantu anda keluar dari bangunan ini.
  • Rumah hantu ini penuh dengan lika-liku jalanan kecil di mana para pengunjung biasanya akan tersesat. Audio juga dipasang full volume yang merupakan suara teriakan hantu dan suara-suara lain yang menyeramkan. 
  • Kerana terlalu menakutkan, banyak pengunjung wanita yang terluka kerana jatuh / genggaman tangan yang terlalu kuat. 

Lagi gambar-gambar menarik:












sumber: http://sourceflame.blogspot.com


Entri-Entri Berkaitan.....

22 comments:

  1. ini baru rumah hantu paling seram.....patut mencoba masuk

    ReplyDelete
  2. en billy saya dah masuk rumah hantu ni. bagi saya memang seram. masa beratur tunggu giliran ramai gila perempuan menangis macam kena histeria. ada yg tergolek jatuh dari pintu exit tu. pasal sesat tu sebenarnya tak sesat pun sebab ada anak panah yg akan tolong kita ke pintu exit. bagi yg nak masuk rumah hantu ni saya nak ingatkan sila tengok lantai sahaja. kalau tengok sekeliling memang pada masa tu jugak anda akan pengsan. dengan patung hantu yg real, darah bersepah, bau yg tengik. peh memang seram la. untuk maklumat lanjut rumah hantu ni terletak kat Fuji-Q Amusement Park, daerah Yamanashi, Jepun. kat sini pun ada roller coaster yg gila punya. siapa yg buang tebiat ja yg naik. haha maklumat lanjut pasal runah hantu ni ada kat webpage link ni
    http://www.fujiq.jp/en/attraction/senritsu.html

    ReplyDelete
  3. mcm best jer...

    ReplyDelete
  4. Greetings admin
    I like your topic, after reading your article very helpful at all and can be a source of reference
    I hope others can feel the same benefits as me
    I will wait for your next article updates
    Thank you, for sharing
    vimax |
    vimax asli |
    obat pembesar penis |
    vimax canada |

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails