Skip to main content

Demi Secebis Ilmu...Lurah Sanggup Didaki

Jika anda adalah seorang yang sering mengeluh kerana setiap hari terpaksa/dipaksa untuk harus pergi ke sekolah, maka sebaiknya lihatlah gambar-gambar di bawah ini. 


Untuk sampai ke sekolah, seorang gadis kecil di China yang masih berusia 5 tahun ini harus memanjat tebing/lurah bukit untuk sampai ke kawasan sekolah yang terletak di atasnya. Tinggi tebing ini adalah lebih kurang 300 meter dan hanya disediakan tangga kayu untuk mengakses ke kawasan sekolah. Terdapat beratus orang yang hidup terasing di tempat itu dan pemerintah setempat tidak memberikan bantuan untuk menyelesaikan masalah ini sehingga mereka harus berjuang sendiri.sumber: http://yafi20.blogspot.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.