Skip to main content

Unik, Kolam Renang di Atas Sungai di Jerman

Terdapat banyak perkara menarik mengenai kolam renang yang terapung di atas sungai Spree, Berlin, Jerman ini. Kolam renang Badeschiff yang bermaksud ‘kapal untuk mandi’ ini, diperbuat daripada cargo dan kontainer terpakai.


Menariknya adalah kolam  renang ini boleh digunakan pada musim dan cuaca. Pada musim panas, kolam renang ini adalah kolam renang terbuka(outdoor) dan pelbagai pesta sering dianjurkan di sini.

 Kolam renang Badeschiff berada di atas sungai Spree, Berlin


 pemandangan kolam renang Badeschiff pada malam hari


Tetapi, pada musim sejuk, penutup kolam renang ini akan dinaikkan menjadi kolam renang indoor dan ditambahkan sauna untuk menghangatkan tubuh.


Kolam renang Badeschiff pada musim sejuk


sumber: absoluterevo.wordpress.comComments

  1. owh xtahu pon, duduk je germany, tp xpenah taw pon bnda ni, boleh la pegi nnti. hehe =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.