Skip to main content

(Ilusi Optik 27) - Lukisan Optik Oleh Oleg Shuplyak

Oleg Shuplyak adalah pelukis berbakat dari Ukraine yang menggunakan imej tersembunyi untuk menjadikan karya-karya beliau sebagai karya berteraskan ilusi optik.  Lukisan minyak yang menakjubkan ini menunjukkan imej yang luar biasa dua kali bersembunyi di sebalik adegan dramatik dan landskap tenang. Melalui objek yang diletakkan dengan berhati-hati, watak, warna dan bayang-bayang, imej kedua bijak disembunyikan dalam imej pertama. Karya seni yang benar-benar pintar dan menarik! Bolehkah anda mencari imej yang tersembunyi di dalam lukisan di bawah ini?


source: http://www.designswan.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.