Skip to main content

Sekolah Memandu Khas Untuk Kaum Gay Dibuka di UK

Golongan homoseksual (penyuka sesama jenis) di UK terkadang berasa malu jika perlu berurusan dengan golongan heteroseksual. Melihat keadaan itu, sebuah sekolah memandu khas untuk penyuka sesama jenis di buka di Manchester, UK.


Sekolah memandu khas untuk gay itu dibuka oleh Karis Smith setelah rakan-rakanya yang menyukai sesama jenis selalu mengeluh akan tenaga pengajar 'normal' yang suka menyinggung masalah seksualiti mereka ketika belajar.

Dengan sekolah ini, para lesbian, gay, biseksual dan transgender di Manchester diharapkan dapat belajar dengan selesa

"Anda akan belajar lebih baik jika anda santai, nyaman dan yang paling penting menjadi diri sendiri! Saya berkomitmen penuh mengajar anda untuk menjadi pemamndu yang baik, teliti untuk mendapat lesen," kata Karis Smith.


"Banyak gay mengatakan kepada saya bahawa mereka memiliki pengalaman yang aneh dan dengan cepat menjadi jelas bahawa banyak dari mereka mengatakan mereka tidak pernah berasa begitu selesa dengan guru mereka," tambah Smith.

sumber: detikoto

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.