Skip to main content

Imej Pertama Galaxy Note III Muncul Di Internet

Sebuah gambar yang dikatakan generasi terbaru siri telefon pintar keluaran Samsung, Galaxy Note III muncul di internet baru-baru ini. Ia dikatakan mempunyai skrin bersaiz 5.9 inci.


Menurut laporan dari MyDrivers, Galaxy Note III  akan menampilkan paparan HD penuh dan menggunakan cip pemproses buatan sendiri Samsung, Exynos 5410 OCTA, yang mempunyai 4 teras berkuasa Cortex A15 cip (clocked at 2.0 GHz), dan baki 4 lagi teras adalah cip penjimatan kuasa Cortex A7 (clocked at 1.7 GHz).

Samsung Galaxy Note III dikatakan datang dengan 3 GB RAM dan akan menggunakan perisian Android 4.2 Jelly Bean. Phablet itu dikhabarkan akan diumumkan semasa IFA 2013.


sumber: gsmarena

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.