Skip to main content

Proton Bakal Lancarkan Model Terbaru Proton Suprima, Idaman, Persada, Exia, Esfora?

Carian daripada pangkalan data MyIPO mendedahkan Proton telah mendaftarkan nama Proton Suprima pada awal tahun ini dalam apa yang dikatakan adalah pengganti kepada model Proton Perdana.


Selain daripada Proton Suprima, beberapa trademark lain yang belum pernah kita dengar sebelum ini turut muncul dalam database MyIPO iaitu Proton Idaman, Proton Persada, Proton Exia dan Proton Esfora.
 
Satu-satunya trademark yang mempunyai logo styling adalah nama Proton Esfora, yang seolah-olah menggunakan gaya tulisan yang sama seperti Exora.  

Berdasarkan carian di MyIPO juga, berkemungkinan model terbaru Preve Hatchback yang bakal dilancarkan pada tahun ini mengekalkan nama yang sama dengan model Preve. Tidak ada nama lain yang didaftarkan baru-baru ini yang boleh menunjukkan kepada suatu nama yang berbeza yang digunakan untuk Preve hatchback, jadi Proton mungkin akan terus menggunakan nama Preve tersebut.sumber: paultan.org
.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.