Skip to main content

Proton Bakal Lancarkan Model Terbaru Proton Suprima, Idaman, Persada, Exia, Esfora?

Carian daripada pangkalan data MyIPO mendedahkan Proton telah mendaftarkan nama Proton Suprima pada awal tahun ini dalam apa yang dikatakan adalah pengganti kepada model Proton Perdana.


Selain daripada Proton Suprima, beberapa trademark lain yang belum pernah kita dengar sebelum ini turut muncul dalam database MyIPO iaitu Proton Idaman, Proton Persada, Proton Exia dan Proton Esfora.
 
Satu-satunya trademark yang mempunyai logo styling adalah nama Proton Esfora, yang seolah-olah menggunakan gaya tulisan yang sama seperti Exora.  

Berdasarkan carian di MyIPO juga, berkemungkinan model terbaru Preve Hatchback yang bakal dilancarkan pada tahun ini mengekalkan nama yang sama dengan model Preve. Tidak ada nama lain yang didaftarkan baru-baru ini yang boleh menunjukkan kepada suatu nama yang berbeza yang digunakan untuk Preve hatchback, jadi Proton mungkin akan terus menggunakan nama Preve tersebut.sumber: paultan.org
.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.