Thursday, January 31, 2013

Air Terjun Menakjubkan Ini Dimiliki Oleh 3 Negara Berbeza





Iguazu Falls atau Air terjun Iguazu merupakan sebuah kumpulan air terjun. Lokasi ini memiliki sekitar 275 air terjun yang terpisah dengan pelbagai variasi ketinggian, iaitu antara 60 meter hingga 82 meter.


Air terjun Iguazu memiliki lokasi yang unik kerana terletak di sempadan tiga negara Amerika Selatan, iaitu Paraguay, Brazil, dan Argentina.

Wednesday, January 30, 2013

5 Lapangan Terbang Paling Eksotik di Malaysia





Sungguh Encik Billy tak sangka, rupa-rupanya Malaysia juga mempunyai lapangan terbang di lokasi yang eksotik sepertimana lapangan terbang di Mali, Maldive atau di kepulauan-kepulauan Caribbean. Ternyata, segalanya ada di Malaysia, indah dan menawan kalbu!


1. Lapangan Terbang Pulau Redang, Terengganu

Keadaan Terbaru Ariel Sharon Selepas Koma 7 Tahun - Balasan Nyata Daripada Tuhan?





Siapa yang tak kenal Ariel Sharon, bekas perdana menteri Israel yang kejam terhadap umat Islam Palestin ini? Dia pernah berada di kemuncak kuasa politiknya pada awal 2006 apabila serangan angin ahmar melumpuhkannya. Dan hingga kini masih belum mati pulih - balasan nyata daripada Allah terhadap kekejaman yang dilakukannya.


Keadaan terkini:

Tuesday, January 29, 2013

Pertamina Indonesia Akan Bina Menara Tertinggi Saingi Petronas Twin Tower





PT Pertamina, syarikat minyak kebangsaan Indonesia berencana akan membangunkan bangunan pencakar langit yang cukup tinggi di Jakarta, dijangka akan memberi saingan kepada Menara Berkembar Petronas di Malaysia. 


Menurut Direktor Utama Pertamina, Karen Agustiawan, menara tersebut akan menjadi representatif kepada visi Pertamina 2025 untuk menjadi 'World Class Energy Company' dan 'Asia Energy Champion'.

Bangunan Daun Terup Terbesar di Dunia





Inilah bangunan daun terup terbesar di dunia,  yang merupakan miniatur dari kasino terbesar di Macau, Venetian. Percayakah anda miniatur ini dibina tanpa menggunakan sebarang gam, selotip atau sebarang pita pelekat pun?


Monday, January 28, 2013

Ranking 20 Artis Wanita Bertudung Tercantik di Malaysia





Berikut senarai top 20 artis wanita yang berpenampilan bertudung paling cantik di Malaysia pada tahun 2013:


20. Ayu Raudhah (Pelakon)

Sunday, January 27, 2013

Ini Dia Vibrator Abad ke-18





Fantasi sex dengan menggunakan alat bantuan ternyata telah digunakan oleh manusia sejak dahulu kala. Bentuk dan cara penggunaannya sangat bergantung kepada bila alat tersebut dibuat, namun pada prinsipnya fungsi sex toys tersebut adalah sama, iaitu untuk menciptakan sensasi rasa pada organ kelamin yang diharapkan menyerupai sensasi asal/natural atau lebih terasa sensasinya.


UFO Terhempas di Laut Jepun, Berjuta Ikan Mati





Objek terbang tidak dikenali (UFO) yang terhempas ke dalam laut di Okinawa, didakwa menjadi punca berjuta-juta ikan mati di perairan kepulauan itu minggu lalu.

Gambar rasmi dikeluarkan oleh Tentera Diraja Jepun yang dikatakan imej UFO

Berjuta-juta ikan mati di perairan kepulauan itu dan setakat ini lebih 50 tan sudah dibersihkan di sepanjang pantai dan beberapa wilayah yang berhampiran.

Saturday, January 26, 2013

Gadis Cantik Ini Adalah Pembaca Berita Bertudung Pertama Di Amerika Syarikat





Noor Tagouri seorang gadis berasal dari Maryland, Amerika Syarikat dan berusia 19 tahun, mencatat sejarah dengan menjadi pembaca berita muslim pertama yang sekaligus bertudung di negara Uncle Sam itu.
 

Misteri dan Teori Kematian William Yau Zhen Zhong





Adakah kanak-kanak malang, William Yau Zhen Zhong diculik sebelum dibunuh atau dia mati akibat terlibat dalam tragedi?


Itulah persoalan yang berada di fikiran pegawai penyiasat ketika ini berikutan penemuan mayat reput kanak-kanak berusia enam tahun di Kampung Sungai Sireh pada petang Khamis lalu.

Friday, January 25, 2013

Indah Khabar Dari Rupa Iklan Makanan Segera





Inilah indah khabar dari rupa, itulah yuang dapat dikatakan tentabg iklan makanan segera yang hanya mahu mengambil keuntungan sahaja. Anda lihat realiti yang sebenar...iklan hanya mengaburi mata kita sahaja....Jadi...makanan yang sebenar tidak seperti digambarkan dalam iklan..


Seni Ukiran Laser Yang Menakjubkan





Seni ukiran di bawah ini adalah hasil daripada ukiran pada kepingan kertas yang diukir dan dipotong menggunakan laser. Menariknya ukiran ini berasaskan seni geometri islam yang kebanyakannya diguna pada tingkap dan pintu-pintu rumah.


Thursday, January 24, 2013

10 Kelab Bola Sepak Terkaya di Dunia 2013





1. REAL MADRID




















Nama Kelab: Real Madrid Club de Futbol
Gelaran: Los Blancos (The Whites), Los Merengues (The Merengues)
Negara: Spain
Ditubuhkan Pada: 6 Mac 1902 (108 Tahun)
Stadium: Estadio Santiago Bernabeu, Madrid (80354 capacity)
Pemilik Kelab: Alfredo Di Stéfano & Florentino Pérez
Pengurus: Jose Mourinho
Liga: La Liga
Aset: $438.6 juta Euro

Memakan Perhiasan, Menu Utama Kafe Ini !





Pernahkah anda melihat perhiasan yang boleh di makan? Di Jepun, terdapat sebuah kafe yang menawarkan pelbagai jenis perhiasan, mulai dari gelang, rantai, hingga cincin yang semuanya dapat dimakan!

 

Perhiasan di kafe ini tentu saja bukan perhiasan yang diperbuat daripada berlian, emas atau batu-batu lainnya. Tetapi diperbuat daripada bahan berasaskan coklat, cup cake dan macaroons.

Kenali Nabi Muhammad S.A.W Secara Lahiriah





Begitu indahnya sifat fizikal Baginda, sehinggakan seorang ulama Yahudi yang pada pertama kalinya bersua muka dengan Baginda lantas melafazkan keIslaman dan mengaku akan kebenaran apa yang disampaikan oleh Baginda.



Di antara kata-kata apresiasi para sahabat ialah:

- Aku belum pernah melihat lelaki yang sekacak Rasulullah saw..
- Aku melihat cahaya dari lidahnya.
- Seandainya kamu melihat Baginda, seolah-olah kamu melihat matahari terbit.
- Rasulullah jauh lebih cantik dari sinaran bulan.
- Rasulullah umpama matahari yang bersinar.

(Ilusi Optik 26) - Sebelum dan Selepas 60 Tahun






Sekiranya anda lihat betul-betul secara terbalik, anda akan dapat melihat wajah seorang wanita yang sangat jelita. Inilah keseronokan bermain dengan ilusi optik. Selamat mencuba!


Wednesday, January 23, 2013

Biodata Nabi Muhammad s.a.w



Pepatah Melayu ada mengatakan "Tak Kenal, Maka Tak Cinta". Demikianlah sikap kita terhadap Rasulullah SAW. Seseorang itu tidak akan menyambut kelahiran Rasulullah SAW jika tiada perasan cinta terhadap baginda. Malahan sesetengahnya langsung tidak mempedulikan Rasulullah SAW, seolah-olah tiada apa-apa keistimewaan dengan kelahiran dan pengutusannya. Menyedihkan lagi, sebahagian daripada umat Islam lebih mengingati kelahiran paderi ' St.. Valentino' daripada mengingati Rasulullah SAW, lebih mengingati biodata para artis daripada biodata Rasulullah SAW.
Beginikah kecintaan kita kepada seorang kekasih dan utusan Allah SWT?  Mari kita dalami biodata dan kronologi hidup Baginda SAW untuk tatapan dan ingatan kita bersama agar kita lebih mencintai kehidupan dan perjuangan Rasulullah SAW.


BIODATA RASULULLAH SAW

Tuesday, January 22, 2013

Jutaan Penganut Hindu Berbogel di Festival Kumbh Mela





Bermula 14 Januari lalu, sehingga 25 Februari ini, sedang berlangsung festival terbesar yang mengumpulkan penganut Hindu di Prayag, India. Festival ini adalah ritual penyucian dosa yang dilakukan dengan cara mandi di dalam sungai yang dianggap suci, kebanyakannya dengan cara berbogel. Untuk pengetahuan korang, Encik Billy pernah buat satu entri pasal festival ini pada tahun lalu. Untuk membaca dengan lebih lanjut tentang festival ini, korang boleh baca di sini.

Kawah Tasik Purba Mengandungi Air Ditemui di Planet Marikh





Sebuah kapal angkasa milik Amerika Syarikat yang mengorbit planet Marikh menemui bukti kewujudan sebuah kawah tasik purba mengandungi air bawah tanah.


Monday, January 21, 2013

100 Negara Perokok Terbesar di Dunia, Malaysia di Tempat Ke Berapa?


Tahukah anda rokok dihisap oleh lebih 1.1 bilion orang di dunia ini? Walaupun kadar merokok telah mendatar atau menurun di negara-negara maju, namun di negara-negara membangun penggunaan tembakau terus meningkat pada kadar sekitar 3.4% setahun.


Seni Body Painting Yang Real dan Menyeramkan





Berikut adalah karya seni acrylic body paintings yang dihasilkan menggunakan teknik 3 dimensi yang kelihatan benar-benar 'hidup'. Seni ini dihasilkan oleh Hikaro Cho, seorang artis dari Jepun.


Wanita Ini Pemegang Rekod Pinggul Terbesar di Dunia





Mikel Ruffinelli tidak segan mempamerkan pinggulnya, yang terbesar di dunia dengan ukur lilit lebih 244 sentimeter.



Sunday, January 20, 2013

Laluan Mendaki Gunung Paling Ekstrim di Dunia





Anda sukakan aktiviti lasak yang mencabar kekuatan dan keberanian anda? Maka anda perlu mencuba aktiviti mendaki gunung di laluan yang digelar paling berbahaya di dunia ini.


Friday, January 18, 2013

(Ilusi Optik 25) Lantai Ini Sebenarnya Rata!





Ini adalah kesan ilusi optik yang sangat menarik. Ia akan membuatkan anda berasa seolah-olah anda akan terjatuh ke dalam lopak atau lubang bila berjalan di atasnya. 


Wow, Pesona Keindahan Tasik Baikal Yang Membeku di Musim Sejuk





Terletak di bahagian selatan Siberia di Russia, sebuah tasik air tawar dengan pemandangan yang indah telah memukau ramai orang. Dengan gelaran ”The Pearl of Siberia”, Tasik Baikal di Rusia ini mempunyai kedalaman dan kejernihan air yang luar biasa. 


Malaysia Juara Negara 'Paling Gemuk'





Malaysia merupakan negara paling gemuk di Asia Tenggara dengan kadar obesiti yang paling tinggi, kata Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.


Thursday, January 17, 2013

Malaysia Lokasi Paling Popular di Dunia Islam





Malaysia disenaraikan sebagai destinasti percutian paling mesra Islam di dunia dalam satu kaji selidik dikeluarkan semalam yang turut menyenaraikan Mesir, Turki, Emiriah Arab Bersatu, Arab Saudi dan Singapura.


Billy Info Kini Sudah Dilawati Lebih 6 Juta Kali!





Macam baru semalam rasanya Encik Billy buat entri pasal hit Billy Info mencecah 5 juta views, hari ini dah hit another milestone - 6 juta pageviews! Alhamdulillah!


Wednesday, January 16, 2013

Inilah Penjara Paling Bebas di Dunia





San Pedro merupakan penjara terbesar di La Paz, Bolivia dengan tahanan sebanyak 1500 orang di dalamnya. Uniknya, para tahanan di sini memiliki sistem komuniti tersendiri sepertimana kehidupan normal di luar penjara.


Smartphone Senipis Kertas Yang Boleh Dilenturkan Daripada Samsung





Samsung telah mempamerkan telefon pintar boleh lentur pada pameran gadget antarabangsa CES di Las Vegas baru-baru ini.


Tuesday, January 15, 2013

Perbezaan Antara Gay, Pondan, Metroseksual, Lelaki Lembut Dan Khunsa





Jangan salah tafsir akan gay, pondan/makyah, metroseksual dan lelaki lembut, malah khunsa juga berbeza..Berikut definisi yang membezakan antara golongan ini.


GAY

Mereka tak terangsang melihat perempuan, tetapi akan terangsang melihat kaum sendiri (lelaki). Melakukan hubungan sesama mereka (dilaknat Allah), mempunyai perasaan sesama hubungan sejenis...

Monday, January 14, 2013

Top 15 Transformasi Para Selebriti Dunia





Bergelar selebriti terkenal, pelbagai cara dilakukan bagi memastikan penampilan masing-masing sentiasa dapat menarik perhatian peminat. Ada yang kecil nak dibesarkan, yang besar nak dikecilkan, yang tiada hendak diadakan, yang ada secara semulajadi hendak dibuang dan pelbagai macam lagi lah perkara dilakukan untuk kelihatan cantik dan menawan. Berikut 15 selebriti dunia dengan transformasi paling hebat:


Sunday, January 13, 2013

Fenomena Hujan Salji Melanda Arab Saudi - Petanda Jelas Akhir Zaman?





Sesuatu yang janggal terjadi pada Rabu lalu (9/1/2013) di Arab Saudi. Worldbulletin menyiarkan berita bahawa Tabuk—salah satu lokasi perang yang terjadi pada zaman Rasulullah—dilanda salji yang sangat lebat, setelah beberapa jam lamanya dihantam ribut yang sangat dahsyat.


Saturday, January 12, 2013

Terkini, Gambar-Gambar Sekitar Himpunan Kebangkitan Rakyat (KL112)





Pusat bandar Kuala Lumpur dibanjiri 100,000 penyokong Pakatan Rakyat yang hadir ke Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka - himpunan paling besar anjuran gabungan parti tersebut bagi menghadapi pilihan raya umum ke-13.

Penganjur mengharapkan kehadiran besar ke perhimpunan itu akan mempengaruhi golongan pengundi atas pagar.


(GAMBAR) Rekaan Baju Yang Seperti Tak Pakai Baju





Kreatif atau otak sempit? Hoho..


Friday, January 11, 2013

Ibu Dengan Anak Terbanyak di Dunia






Siapakah gerangan wanita yang memiliki anak terbanyak di dunia yang dilahirkan daripada rahim sendiri? 


Tidak ada maklumat yang jelas tentang wanita ini. Yang pastinya beliau ialah isteri pertama  Feodor Vassilyev (1707-1782), seorang petani dari daerah Shuya, Rusia. 

Thursday, January 10, 2013

Kitab Al-Quran Terbesar di Dunia





Seorang kaligrafer berasal dari Afghanistan menghabiskan masa selama 5 tahun untuk mencipta Al-Quran terbesar di dunia dalam usaha untuk menunjukkan kepada dunia bahawa Afghanistan kaya dengan warisan budaya dan tradisi yang telah terjejas akibat peperangan selama 30 tahun, tetapi masih dapat dipertahankan.



Bahaya Menggunakan Selipar Jepun





Pasti ramai diantara kita yang selalu menggunakan selipar jepun atau disebut juga selipar sepit. Selipar ini diantara selipar yang popular yang digunakan oleh rakyat Malaysia. Namun begitu selipar ini ternyata mempunyai beberapa perkara bahaya dan risiko bagi para penggunanya. 


Samsung Lancar Processor 8-Core Pertama di Dunia Untuk Smartphone





Samsung baru sahaja mengumumkan produk terbaharu mereka di pameran elektronik CES 2012 di Las Vegas, yang merupakan pengumuman yang paling mendapat perhatian di pameran itu. Ia adalah cip  pemproses 8 teras pertama di dunia, dikenali dengan nama; Exynos 5 OCTA chipset.


Wednesday, January 9, 2013

Inilah Peti Ais Yang Berharga RM 124,500 !!





Sebuah syarikat mengeluarkan peti sejuk canggih yang lebih mahal daripada dapur biasa. Harganya mencecah sehingga $41,500 (RM124,500).



Oasis Serba Mewah di Huacachina, Peru





 Dikenali sebagai permata dan syurga di padang pasir, ianya menyimpan pelbagai tarikan yang mempersona, sekaligus menjadi lokasi pelancongan terkenal di Peru.

 


Tuesday, January 8, 2013

Lif Outdoor Tertinggi di Dunia!





Lif Bailong ialah lif kaca yang dibina bersebelahan dengan tebing besar iaitu tebing Wulingyuan yang terletak di daerah Zhangjiajae, China pada ketinggian 1,070 kaki (330m). Dikenali sebagai lif luar yang tertinggi dan terberat di dunia

Pembinaan lif ini dimulakan sekitar Oktober 1999, dan mula dibuka kepada awam pada tahun 2002.


Perubahan Bandaraya Dubai Dari 1991 Hingga 2012





Bandaraya Dubai mencatatkan rekod dunia sebagai bandaraya paling berkembang pesat dunia. Mana tidaknya, dalam tempoh tidak sampai dua dekad, ia berkembang menjadi sebuah kota metropolitan yang paling pantas di muka bumi. Dianggarkan satu per tiga daripada kren-kren pembinaan di seluruh dunia ini, terletak di bandaraya ini sahaja. Bayangkan betapa pesatnya pembangunan di sana.


Monday, January 7, 2013

Tandas Awam Yang Diperbuat Daripada Cermin Lutsinar





Ini adalah sebuah tandas awam yang direka oleh artis Monica Bonvicini dan dipanggil sebagai 'Don’t Miss A Second' terletak di London. Ia memaparkan tandas awam di tengah-tengah laluan pejalan kaki sibuk yang dibina sepenuhnya menggunakan cermin sehala. Didalam tandas ini, anda boleh melihat semua pejalan kaki melalui tandas ini tanpa dilihat dari luar.


Sunday, January 6, 2013

Dua Pemimpin Dunia Penghafal Al-Quran






Hafiz (penghafal Al-Quran) sekaligus pemimpin negara. Itulah dua gelaran yang disandang oleh Mohammed Mursi dan Ismail Haniya.

 PM Palestin, Ismail Haniya dan Presiden Mesir, Mohammed Mursi


Mursi tercatat sebagai Presiden Mesir pertama yang hafal Al-Quran. Beliau yang mempunyai nama lengkap Mohammed Mursi Issa Ayyat ini bersama isteri dan seluruh ahli keluarganya adalah penghafal Alquran.

Kereta-Kereta Made in China Yang Dicetak Rompak Dari Jenama Terkenal





China memang terkenal sangat produktif membuat pelbagai jenis barangan dan peralatan, mulai dari peralatan rumah tangga sehinggalah ke pembuatan gadjet dan perlatan berteknologi tinggi. Sayangnya, strategi yang diterapkannya lebih cenderung meniru dan mencetak rompak, terutamanya yang berjenama terkenal dan berjaya di pasaran. Lihat saja bagaimana jenama kereta di China meniru jenama terkenal dunia seperti di bawah ini:


Dadi Shuttle copy of Toyota Prado

Saturday, January 5, 2013

Gambar-Gambar Yang Boleh Menghilangkan Stress Anda





Ini adalah koleksi gambar-gambar lucu untuk mengisi waktu senggang anda. Sekiranya anda sedang stress, inilah pengubatnya..


Apakah Hukum Tiup Lilin dan Menyanyi Dalam Majlis Harijadi?





Alhamdulillah, hari ini genap usia Encik Billy yang ke-25. Sedar tak sedar, Encik Billy dah pun masuk dalam kategori Bachelor (belum kahwin lagi ye) dan bukan lagi dalam kategori adolescence. Tetapi my age doesn't justify my looks..sebab masih ada lagi orang yang sangka Encik Billy ni budak lepasan SPM..kekeke. Okey hari ni nak kongsikan pasal hukum meniup lilin dan menyanyikan lagu sempena menyambut hari jadi..Mungkin sebelum ini Encik Billy tak tahu, ataupun juga terlepas pandang, maka marilah kita saling beringat dan memperingati sesama kita. 


Persoalan: Bolehkah menyambut hari jadi dengan meniup lilin dan bernyanyi….setengah orang cakap tak boleh…kalau tak, boleh ke kita tukarkan lagu “Allah selamatkan kamu”?

Friday, January 4, 2013

10 Negara Salju Terindah di Dunia





Salah satu impian Encik Billy adalah untuk melawat dan bermain salji di negara-negara yang beriklim 4 musim. Kalau setakat salji dekat Genting Highland atau i-City tu, tak best pun sebab bukannya salji real. Dan salah satu tujuan Encik Billy adalah untuk pergi ke negara yang bersalju paling indah ada dalam senarai 10 negara di bawah ini:


1. Switzerland

Juruterbang Wanita Cantik Pertama di Malaysia





Captain Norashikin Onn secara rasmi telah mendapat lesen sebagai seorang pilot. Norashikin merupakan juruterbang wanita pertama di seluruh Malaysia.


Related Posts with Thumbnails