Saturday, June 11, 2011

(Naked News) Baca Berita Sambil Bogel Untuk Tarik Penonton Lelaki





Di Perancis, adalah amat pelik apabila kerajaan negara itu mengharamkan pemakaian Burqa, tetapi membenarkan satu siaran berita yang mana penyampainya menyampaikan berita secara bogel ke udara. 


Saluran itu yang dinamakan Naked News Network menyiarkan berita seperti CNN, tetapi disampaikan dengan cara yang agak kreatif -iaitu berbogel.

Saluran itu menyiarkan berita selama 24 jam dan memaparkan berita daripada serata dunia. Para pembaca berita yang kesemuanya adalah wanita pada mulanya akan berpakaian lengkap, namun akan menanggalkannya satu persatu sehingga telanjang bulat sambil menyampaikan berita.
 
Para penyampai yang dipilih adalah dari golongan terpelajar, petah berbicara, bijak dan tentunya cantik.
Satu kajian yang dilakukan menunjukkan saluran itu sebahagian besarnya dilanggan oleh golongan lelaki. Melalui kajian itu juga, kebanyakan lelaki itu sebenarnya lebih berminat untuk melihat pembaca berita tersebut menanggalkan pakaian mereka berbanding mengetahui isi kandungan berita yang disampaikan. 

Kini, saluran berita seperti itu bukan hanya popular di Perancis, malah sudah tersebar ke pelbagai negara maju lain di dunia. Negara-negara seperti Kanada, Amerika Syarikat, Jepun, Korea Selatan, Italy dan Greece sudahpun mempunyai versi Naked News mereka sendiri. Malaysia? Mintak SIMPANG!!!

 Naked News Italy

 Naked News south Korea

Naked News Japan

source: http://tophatal.wordpress.com, wikipedia,


Entri-Entri Berkaitan.....

9 comments:

  1. kalo malaysia buat mcm ni ntah lah.nk kiamat dh dunia.

    ReplyDelete
  2. mereka ada versi lelaki juga... lagi menggelikan!

    ReplyDelete
  3. itulah bila dah jadi negara maju, perangai pulak jd mundur..kembali ke zaman batu

    ReplyDelete
  4. jgn ada kat malaysia sudahhh !! boleh jugak kan macam ni.. dunia dunia

    ReplyDelete
  5. astaghfirullahala'ziiim.......

    ReplyDelete
  6. adei, tak heranla klu dpt pncg ramai pnonton..taktik kotor..

    ReplyDelete
  7. please nk channel naked news haha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails