Saturday, March 26, 2011

Lady Gaga Protes Penyuntingan Liriknya Di Malaysia




 Penyanyi kontroversi Lady Gaga dilaporkan tidak berpuas hati setelah lirik lagunya iaitu Born This Way yang memartabatkan kehidupan homoseksual ditapis untuk penyiaran di Malaysia.


Menurut laporan Stesen Penyiaran British (BBC), stesen-stesen radio di Malaysia terpaksa menyiarkan versi lagu tersebut yang sudah disunting bagi mengelakkan kemungkinan berdepan tindakan daripada pihak berwajib.

Mengulas perkara itu di ibu pejabat Google di California, Gaga berkata: "Adalah menjadi tanggungjawab peminat-peminat muda di Malaysia untuk menyuarakan hak bersuara mereka.

"Anda (peminat) harus melakukan apa yang dirasakan wajar untuk menegakkan hak kebebasan sebagai anggota masyarakat.

"Anda perlu bersuara dan tidak boleh mengalah begitu sahaja. Anda harus melakukan protes secara aman dan baik," katanya seperti dilaporkan portal newkerala.com.

Lirik lagu itu yang mencetuskan kontroversi itu berbunyi:

'No matter gay, straight or bi, 
lesbian trans gendered life, 
you were born this way.' 

(Tidak kiralah sama ada gay, insan normal atau biseksual, lesbian atau kehidupan mak nyah, anda dilahirkan seperti itu).


 p/s: protes secara aman? haha, harapan encik Billy janganlah kita terpengaruh dengan kata-kata Lady Gaga ni...lagu macam ini tak payah ada di Malaysia pun xpe..


sumber: mstar

Entri-Entri Berkaitan.....

14 comments:

  1. protes secara aman? mstilah dia ckp mcm tuh, nak kasi popular lagu dia. kalau x mne nk dpt duit tok mkn.. alahai.. LG!!

    ReplyDelete
  2. stuju ngan incik billy..

    kte bako je..

    hahah.

    ReplyDelete
  3. @areteacar betol2..ni pon da kira satu publisiti tuk lagu dia..free je dpt publisiti

    ReplyDelete
  4. @..arcmabaharin.. kome nk bako lady gago? bako..jgn x bako..hehhe

    ReplyDelete
  5. betol2..kita bako..kita bako...

    mmg betol2 buat kontronasikbasi!hahahhaa..

    ReplyDelete
  6. go gaga...teruskan..
    sbb harus melakukan apa yang dirasakan wajar untuk menegakkan hak kebebasan sebagai anggota masyarakat..
    yea la..masyarakat malaysia 2 kena mengaku ade sesetengah golongan 2 x btol...so mcm lady gaga nie ckp btul...bila rakyat malaysia nk maju...yg peliknya sebut pasal ('No matter gay, straight or bi,
    lesbian trans gendered life,
    you were born this way.' ) terasa btul rakyat malaysia nie...nmpaknya golongan mcm 2 byk kt malaysia...hahahaha...sbb 2 dya owg cpt terasa

    ReplyDelete
  7. memang... setuju sangat tak payah ada langsung lagu mcm tu kt malaysia pon boleh.....

    ReplyDelete
  8. mongok gaga ni.. mana ada orang lahir2 jadi LGBT..
    ade ke baby laki kecik2 lahir trus main ngan baby laki len.. xde lol

    ReplyDelete
  9. Lady gaga seorang pengikut illuminati dan ada kene mengena dengan dajjal!

    ReplyDelete
  10. kalau lagu tu berjaya ke udara tanpa disunting, faham-faham sendiri la ye..

    ReplyDelete
  11. drpd layan lagu ne.layan video ustaz azhar idrus lg best....huhuhuhuhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails