Skip to main content

Anda Mungkin Tak Menyangka Padang Rumput Indah Ini Terletak di Arab Saudi
Biasanya Arab Saudi sinonim dengan daratan padang pasir yang gersang, namun siapa sangka negara gersang ini mempunyai satu tempat istimewa yang indah menghijau.


Kawasan hijau yang dikenali sebagai Lembah Wadi Al-Bardani terletak di Bareq, utara Mahayil, Wilayah Asir, Arab Saudi ini bukan hanya dipenuhi 'karpet' rumput, malah menjadi habitat pelbagai jenis binatang.


Dek kerana kehijauan dan keindahannya, masyarakat sekitar memanfaatkan lembah hijau tersebut sebagai kawasan pertanian dan tempat membela haiwan ternakan selain tempat bercuti.

Lembah hijau ini di tengah-tengahnya terdapat sebatang sungai yang mengalir airnya sepanjang tahun. Ia merupakan salah satu tempat terindah di Arab Saudi.


Lagi gambar-gambar menarik:


sumber: sinarharianComments

 1. betul kata hadist akan ada hamparan hijau di makkah kelak

  ReplyDelete
 2. Kiran cuma ada padang pasir,padang rumput juga ada di arab saudi

  ReplyDelete
 3. افضل شركة تنظيف منازل بالرياض
  تعتبر أعمال التنظيف من أهم المجالات التى لابد من الاهتمام بها لتحافظ على سلامة الاثاث الخاص بك فسرعان ما يتعرض الاثاث للاتساخات نتيجة كثيرة الاستعمال بالاضافه الى الاطفال اللذين لديهم دور كبير فى تلوث الاثاث واتساخه لذلك نحن كشركة نظافة نعتمد على أدوات مميزة وحديثة.
  شركة تنظيف فلل بالرياض
  شركة تنظيف موكيت بالرياض
  شركة تنظيف كنب بالرياض
  شركة تنظيف واجهات بالرياض
  شركة تنظيف بيوت شعر بالرياض

  ReplyDelete
 4. หนังออนไลน์ฟรี 2020 หนังดัง หนังดี ซีรี่ส์โดน ระดับ HD Premium ง่ายๆ ได้ที่ Doonung1234 กับเรื่อง Salt And Fire ผ่าหายนะ มหาภิบัติถล่มโลก (2016)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Ultraman dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa

Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor  Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.