Monday, June 16, 2014

Gambar Model Terbaru Proton Global Compact Car (GCC) Bocor di Internet





Menarik juga rekaan model terbaru Proton ini. Sekali imbas, desain depan ala-ala gabungan model Ford Fiesta + Kia Rio (pada bahagian lampu), dengan desain belakang seperti gabungan model Myvi + Exora + Kia Picanto. Memang menarik rekaannya. Model ini dijangka akan dilancarkan pada suku ketiga tahun 2014. Sama-sama kita nantikan.







Dan berikut gambar interior GCC. Terdapat 2 versi di sini, satu versi premium (dengan touchscreen dashboard) dan satu lagi versi eksekutif (tanpa touchscreen dashboard)










Entri-Entri Berkaitan.....

22 comments:

  1. Guna enjin apa bang oooi, kalau campro maaf bang baik lagi myvi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah bawa Preve or Suprima S? Ape class myvy?

      Delete
    2. Myvi....adik ppuan aq pun x nak...kete skdr tuko bumper je...produa bkn kuo kete pun ko nk banggakan sgt ...kete persona aq pki da 8 thn ok je enjin dia...

      Delete
  2. Campro ok pe aku pakai dah 9 tahun takde problem pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes!!! Betoii tu! Depa jealous tu...

      Delete
  3. campro mmg ok dr segi reliability, tp minyak dia cekik darah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik basikal bro! Jimat fuel! No complain!

      Delete
  4. Betui bro, aku beli exora first model, hingga skg tiada masalah. Syabas proton

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lima *****!!!!

      Delete
    2. Btul...sya exora first model sudah brapa kali ulang alik kk twu lalu gng kinabalu, smpi skrang tiada masalah. Cuma masalahnya kunci d buat dr plastik recycle dah tukar bbrapa kali...hehehee.

      Delete
  5. Dgr2 pakai engine baru..terbaik. Support kereta nasional. Tooyota masa awal2 buat kereta pun naik bukit boleh undur sendiri. Korea rakyat dia pakai kete selain hundyai atau kia..income tax akan kejar sbb bnyk duit boleh pakai kete selain nasional. Sbb tu boleh maju..sbb makin bnyk kereta dijual kpd rakyat makin murah..makin bnyk dana utk rnd design2 producrlt berkualiti..

    ReplyDelete
  6. Satu sahaja cara nak majukan proton... semua sparepart dijamin 5 tahun. Vendor perlu didenda jika produk mereka rosak sebelum tempoh jaminan tamat. Aku dah serik komplen pasal part proton dgn pusat service, buang masa, buang cuti, letih & geram.

    ReplyDelete
  7. Harap enjin proton yg baru tidak lagi guna timing belt. Gunalah timing chain@gear agar lebih tahan.

    ReplyDelete
  8. Tingkatkan kualiti
    Tingkatkan prestasi
    Baru orang beli
    Hiii

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. model nih pakai enjin CVT, minyak kompem jimat..
    https://m.facebook.com/profile.php?id=1519910524894249

    ReplyDelete
  11. Karamjit Sing rilek ja tapau Evo10 and Subaru pakai engine Campro 1.6

    ReplyDelete
  12. Proton..haprak hage mahal..quality mcm sial.baek pakai keye jepon..bukan aku nk kondem.tapi kennyataan..puihh

    ReplyDelete
  13. Habis aje wty dah mula rosak

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails