Skip to main content

Apa Yang Ada di Dalam Bangunan Ini? Ianya MENAKJUBKAN!!!

Hangar kapal terbang yang berukuran 360 m (1,181 kaki) panjang, 210 m (689 kaki) lebar dan 107 meter (351 kaki) tinggi ini telah bertukar menjadi sebuah resort tertutup yang sukar dipercayai dengan kewujudan habitat buatan manusia29,000 tumbuhan tropika yang ditanam telah mewujudkan hutan hujan tiruan. Burung eksotik tinggal di sana dan bunyi hutan hujan semula jadi disiarkan melalui pembesar suara tersembunyi. Terdapat juga pantai, taman air dan matahari tiruan.

Kompleks Tropical Island Resort yang terletak di Jerman ini mempunyai suhu udara yang berterusan sekitar 25 ° C (77 ° F). 

sumber: www.edan77.com

Comments

 1. is amazing ,, serasa di pantai namun bukan d pelanet bumi,,,serasa d luar planet bumi

  ReplyDelete
 2. semakin buruknya dunia,maka kedepan hal itu sangat di butuhkan

  ReplyDelete
 3. wah mantap nih wisata terkeren abis

  ReplyDelete
 4. waw kalau liburan kesanah kayanya seru tuh.

  ReplyDelete
 5. sangat bagus sekali menarik buat di simak

  ReplyDelete
 6. tidak di sangka tidak di duga, dalamnya sangat indah sekalih.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.