Skip to main content

Apa Yang Akan Terjadi Sekiranya Anda Panaskan Coca-Cola Sehingga Mendidih?

Coca Cola adalah minuman kegemaran ramai dan juga kontroversi, namun ramai tak tahu anda boleh menggunakannya untuk banyak kegunaan lain. Tetapi apa yang berlaku apabila anda didihkannya?
Selepas mendidih sebotol Coke selama 25 minit, anda akan dapat lihat lendir kasar hitam ditinggalkan di dalam periuk, seperti gambar di bawah. Pada asasnya, semua air menyejat, dan meninggalkan semua bahan bahan kimia dan bahan-bahan tambahan lain.Di China, lebihan lendir ini digunakan sebagai ubat perubatan. Sirap fruktosa dan bahan-bahan lain Coke , bersama-sama dengan halia dan lemon digunakan untuk mengubati penyakit yang berbeza .Memang benar, bahawa Coke tidak sihat untuk diminum, tetapi mendidihkannya seolah-olah mempunyai banyak tujuan yang baik. Sebagai contoh , jika anda mempunyai kuali kotor yang sukar dibersihkan, anda hanya perlu mendidihkan beberapa Coca Cola di dalamnya , dan kuali anda akan kelihatan seperti baru!sumber: http://www.coolweirdo.comComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.