Skip to main content

10 Majikan Terbesar di Dunia

Pernahkah anda terfikir siapakah yang menjadi majikan atau syarikat manakah yang mempunyai jumlah pekerja terbesar di dunia?


Tempat kelima teratas dimiliki oleh NHS National Health Service di England, dengan 1.7 juta pekerja di seluruh England, Wales, Scotland dan Ireland Utara.

McDonald berada di kedudukan keempat, dengan 1.9 juta pekerja. Walau bagaimanapun, 80% daripada rangkaian restorennya bersifat francais, jadi 1.5 juta orang-orang ini bekerja dengan syarikat-syarikat lain (yang mempunyai lesen francais McD), walaupun mereka semua memakai pakaian seragam yang sama.

Ketiga adalah rantaian pasar raya Walmart di US, yang menggaji 2.1 juta kakitangan - termasuk hampir 200,000 yang bekerja untuk rantaian pasar raya Asda di UK.

Tempat kedua jatuh kepada tentera China - Tentera Pembebasan Rakyat (PLA) - dengan kekuatan sebanyak 2.3 juta orang.

Dan tempat teratas dimiliki oleh Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat dengan tenaga kerja sebanyak 3.2 juta orang.source: http://www.bbc.com
Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.