Skip to main content

Cincin Berteknologi Canggih Untuk Mereka Yang Kuat Berdengkur

Sekumpulan saintis dari Aspen, Colorado, Amerika Syarikat, rekaan sebentuk cincin yang mampu mengurangkan dengkuran selepas membuat 30 tahun kajian.

Cincin itu menggunakan prinsip dari amalan perubatan Cina, mereka berpendapat, cincin yang perlu dipakai pada jari kelengking itu  boleh mengawal dengkuran melalui titik tekanan saraf.


Penciptanya, Michael Carter Smith berkata, Good Night Ring berfungsi dengan dua bonggol di dalam cincin itu akan menekan titik saraf yang mengalami gangguan.


“Bagi yang kuat berdengkur, mereka boleh memakai cincin ini di setiap jari kelengking. Tetapi pesakit yang mengalami masalah apnea perlu mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu,” katanya.

Menurutnya, titik tekanan pada jari tersebut akan menghubungkan rangsangan pada beberapa organ berbeza melalui laluan meridian.


sumber:sinar harian

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.