Skip to main content

Verruckt, Gelongsor Air Paling Ekstrim di Dunia Dengan Kepantasan 165kmph

Saat ini rekod dunia ketinggian gelongsor air tertinggi berada di Brazil dengan ketinggian 134.5 kaki atau sekitar 40 meter. Namun nampaknya rekod itu tidak akan bertahan lama, apabila ia bakal dicabar oleh binaan baru di Kansas, Amerika Syarikat tidak lama lagi


Belum ada data yang tepat tentang ketinggian sebenarnya, tetapi kecepatan yang akan anda dapatkan jika menaiki permainan ini adalah sekitar 65 mil per jam atau sekitar 165 kilometer sejam. Sangat ekstrem bukan?

Gelongsor ini akan diberi nama Verruckt--dalam bahasa Jerman bermaksud gila--, dan akan mula dibuka pada tahun 2014. Ia mengusung tema "Tertinggi, Tercepat, dan paling ekstrem".


source: businessinsider.com

Comments

  1. itu kalau terpelanting keluar, bapak serammm

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.