Skip to main content

Menakjubkan Remaja Lelaki Yang Boleh Bercakap 23 Bahasa Dunia Dengan Lancar


Benar-benar luar biasa! Itulah yang dapat diperkatakan tentang remaja berusia 17 tahun bernama Tim ini yang mampu menguasai lebih dari 20 bahasa dunia  dengan sangat fasih dan lancar.


Mari kita lihat betapa luar biasanya pemuda berasal dari Amerika Syarikat ini dalam berbicara bahasa dunia seperti Arab, Persia, Jepun, China, Iran dan pelbagai lagi bahasa dunia:Dengan melihat video di atas rasanya membuat semua orang cemburu dengan kemampuannya dalam berbahasa.

Bagaimana dia menguasai lebih dari 20 bahasa dunia? Tim menjelaskan bahawa dia belajar dengan menonton televisyen dengan beragam channel dan bahasa yang berbeza, membaca surat khabar  dengan bahasa yang berbeza, serta bersemangat mempelajari pelbagai bahasa dengan mencatat percakapan serta mempraktikkanannya.

Berikut adalah video yang dibuat oleh Tim memaparkan dia berbahasa Indonesia ketika berusia 15 tahun.
Amazing!!!Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.