Skip to main content

(GAMBAR) Proton Perdana Versi Terbaru Keluaran Proton

Sebentar tadi, syarikat kereta Nasional, Proton baru sahaja melancarkan model generasi terbaru Proton Perdana. Model ini dihasilkan berdasarkan model Honda Accord generasi lama yang diubahsuai (rebadge) dengan imej Proton. Kereta itu didatangkan dalam dua warna iaitu hitam metalik dan "purple grey" dengan engin 2.0L dan 2.4L. Bagaimanapun buat masa ini, kereta tersebut tidak dijual kepada orang awam kerana hanya sebanyak 200 unit dihasilkan untuk kegunaan pegawai kerajaan.Khusus untuk kegunaan Perdana Menteri versi terbaru Proton Perdana ini turut didatangkan dengan varian Limo (versi panjang)
source: paultan.org, mstar 

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.