Friday, December 6, 2013

10 Tempat Termahal di Dunia Untuk Membeli Kereta





Mengikut laporan akhbar The Edge, harga kereta di Malaysia adalah yang ke-2 termahal di dunia...tahniah ye! ;p







Entri-Entri Berkaitan.....

9 comments:

  1. En Billy, just nk share ape yg saye tw. Harga kereta ni bukan government main letak je harga. byk factor yg diambil kira. salah 1 contoh, harga minyak. pun diambil kite dalam penentuan harga kereta. macam kat malaysia, harga minyak lebih murah berbanding negara lain, jadi harga kereta mahal. kat negara lain yg harga minyak lebih mahal, harga kereta murah. lagi 1, contoh di jepun, memang harga kereta murah, tp kereta dorang kene selalu service, ade check itu check ini, jadi, plus minus nye, harga kereta seluruh dunia ni lebih kurang aje.

    jangan ckp saye ni org kerajaan la ape la, saye jenis x suke percaya terus cerita2 kat internet yang lebih banyak tokok tambah nye berbanding tv. thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga kereta di Spore mahal kerana pemerintah mahu mengawal jumlah kereta tetapi pemerintah mengadakan sistem pengangkutan awam yg efficient untuk rakyat.

      Delete
  2. boleh google kat internet untuk tahu lebih banyak tentang ekonomi2 ni.

    ReplyDelete
  3. certain negara mmg la dpt pendidikan free, harga brg murah. tapi, korang x taw brape banyak tax yang dorang kene bayar. ade yg 30%,ade yg more than 50%! tapi dorang x banyak bunyi... kite aje yg bnyk bunyi...

    ReplyDelete
  4. anonymous2 di atas, apa yang anda cuba terangkan itu adlh kos untuk memiliki sebuah kereta. ianya berbeza sama sekali dgn harga sebuah kereta. dan realitinya harga kereta malaysia mmg overpriced!

    lg satu aku nak tergelak bc kenyataan hang yg x pecaya cerita2 kt intenet brbanding tv. hahaha kesian betoi kat hang ni

    ReplyDelete
  5. search kat laman web atas tu , tapi tak jumpa pun ... boleh bagi link tak supaya senang nak share

    ReplyDelete
  6. Untuk macai Singapura - Hadiah kamu.

    ReplyDelete
  7. posting yang sangat bagus sekali,, sangat bermanfaat sekali,, terima kasih

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails