Skip to main content

Snoopybabe - Kucing Berwajah 'Flat' Yang Menjadi Popular di China

Snoopybabe adalah sensasi internet terbaru di China - dengan 275,000 pengikut di Weibo (Twitter versi China)  dan 190,000 peminat di Instagram, ia adalah kucing paling popular di negara itu . 


Berasal dari Wilayah Sichuan, Snoopybabe adalah satu spesies kacukan kucing Amerika berbulu pendek dengan kucing parsi, yang telah menyebabkan keributan pada dunia internet China dengan ramai yang memuji akan kecomelan dan matanya yang berwana perang serta pakaian yang menarik.

Pemiliknya , Cik Ning mula menyiarkan gambar-gambar Snoopybabe untuk tatapan rakan-rakannya. Dia tidak pernah menduga gambar-gambar itu mendapat perhatian yang besar oleh masyarakat China. 


Lagi gambar-gambar Snoopybabe yang comel: 
source: odditycentral


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.