Skip to main content

Snoopybabe - Kucing Berwajah 'Flat' Yang Menjadi Popular di China

Snoopybabe adalah sensasi internet terbaru di China - dengan 275,000 pengikut di Weibo (Twitter versi China)  dan 190,000 peminat di Instagram, ia adalah kucing paling popular di negara itu . 


Berasal dari Wilayah Sichuan, Snoopybabe adalah satu spesies kacukan kucing Amerika berbulu pendek dengan kucing parsi, yang telah menyebabkan keributan pada dunia internet China dengan ramai yang memuji akan kecomelan dan matanya yang berwana perang serta pakaian yang menarik.

Pemiliknya , Cik Ning mula menyiarkan gambar-gambar Snoopybabe untuk tatapan rakan-rakannya. Dia tidak pernah menduga gambar-gambar itu mendapat perhatian yang besar oleh masyarakat China. 


Lagi gambar-gambar Snoopybabe yang comel: 
source: odditycentral


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.