Friday, November 15, 2013

Melihat Kereta Konsep Perodua Buddyz di Pameran KLIMS 2013





Mengambil tempat di pameran Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS13) dari Perodua adalah satu konsep yang optimistik dipanggil Sedan Model Global ( GMS) Buddyz . Disasarkan kepada  pengguna Gen Y dan Gen Z, kereta empat pintu itu memunyai bentuk sudut bersih dengan unsur-unsur pencahayaan yang menarik.


Buddyz secara meluas dipercayai menjadi petunjuk model sedan pengeluaran masa depan oleh Perodua , yang kini sedang memasuki fasa kedua kajian.


Desain interior mempunyai ruang kabin lebih besar dan moden didakwa sebagai gabungan "reka bentuk seni bina dan hiasan rumah masa kini ". Terdapat swooping , papan pemuka 'terapung' tanpa timbunan pusat , dail kawalan pada konsol tengah dengan butang start enjin dan paparan skrin pusat.



Pemandu dapat melihat dua lapisan panel instrumen futuristik yang sedikit berbentuk bujur stereng dengan suis audio dan paddle shift. Pedal kaki juga direka unik, dan terdapat juga skrin LCD dibina di belakang tempat duduk hadapan.












source: paultan.org



Entri-Entri Berkaitan.....

11 comments:

  1. kena polish lagi ni sebab nampak macam kereta kotak

    ReplyDelete
  2. buruk sungguh design luar dia
    interior boleh tahan

    ReplyDelete
  3. Depan nampak futuristik....tapi tengok belakang dan sisi mcm keta TATA pulak...ayoyo..Made in India ke???hehe..jgn marah designer perodua...

    ReplyDelete
  4. belakang tu ksi panjag skit ikot bentuk proton mst lagi cantek...dpan ok dh....

    ReplyDelete
  5. myvi fan, setuju. belakang kete tu spoil giler. buruk...

    ReplyDelete
  6. tapi kalau ni kete honda ke, vw ke, rakyat malaysia x kan kutuk punye. kete brand la kate kan.. contoh nye : honda city yg blakang die buruk tu. lawak lagi kete saga.

    ReplyDelete
  7. eh,lawa, sorry. tertaip Lawak pulak

    ReplyDelete
  8. Dlm cun..smart..confident je nk bli..intelligent yg uat kereta ni..tapi ble gua tgk bentuk kereta ni dh mcm kotak pon ade..hahaha..burok2..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails