Skip to main content

Melihat Kereta Konsep Perodua Buddyz di Pameran KLIMS 2013





Mengambil tempat di pameran Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS13) dari Perodua adalah satu konsep yang optimistik dipanggil Sedan Model Global ( GMS) Buddyz . Disasarkan kepada  pengguna Gen Y dan Gen Z, kereta empat pintu itu memunyai bentuk sudut bersih dengan unsur-unsur pencahayaan yang menarik.


Buddyz secara meluas dipercayai menjadi petunjuk model sedan pengeluaran masa depan oleh Perodua , yang kini sedang memasuki fasa kedua kajian.


Desain interior mempunyai ruang kabin lebih besar dan moden didakwa sebagai gabungan "reka bentuk seni bina dan hiasan rumah masa kini ". Terdapat swooping , papan pemuka 'terapung' tanpa timbunan pusat , dail kawalan pada konsol tengah dengan butang start enjin dan paparan skrin pusat.



Pemandu dapat melihat dua lapisan panel instrumen futuristik yang sedikit berbentuk bujur stereng dengan suis audio dan paddle shift. Pedal kaki juga direka unik, dan terdapat juga skrin LCD dibina di belakang tempat duduk hadapan.












source: paultan.org


Comments

  1. kena polish lagi ni sebab nampak macam kereta kotak

    ReplyDelete
  2. buruk sungguh design luar dia
    interior boleh tahan

    ReplyDelete
  3. Depan nampak futuristik....tapi tengok belakang dan sisi mcm keta TATA pulak...ayoyo..Made in India ke???hehe..jgn marah designer perodua...

    ReplyDelete
  4. belakang tu ksi panjag skit ikot bentuk proton mst lagi cantek...dpan ok dh....

    ReplyDelete
  5. myvi fan, setuju. belakang kete tu spoil giler. buruk...

    ReplyDelete
  6. tapi kalau ni kete honda ke, vw ke, rakyat malaysia x kan kutuk punye. kete brand la kate kan.. contoh nye : honda city yg blakang die buruk tu. lawak lagi kete saga.

    ReplyDelete
  7. eh,lawa, sorry. tertaip Lawak pulak

    ReplyDelete
  8. Dlm cun..smart..confident je nk bli..intelligent yg uat kereta ni..tapi ble gua tgk bentuk kereta ni dh mcm kotak pon ade..hahaha..burok2..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.