Skip to main content

(GAMBAR) Ini Kereta Atau Hotel 5 Bintang?

Ini kereta atau hotel 5 bintang? Itulah persoalan yang pasti terlontar setelah kita melihatnya pertama kali.


Apabila dilihat dari luar, kereta ini memang kelihatan seperti van untuk ambulan atau kereta mayat. Namun apabila anda melihat ke ruang dalamannya, barulah anda akan tersedar bahawa ia bukan sembarangan kereta.

Keret-van Mercedes-Benz B6 Sprinter ini mempunyai hiasan dalam seperti interior sebuah bilik hotel 5 bintang. Ia didesain oleh Lexani Motorcars yang berpangkalan di California, Amerika Syarikat.

Lexani memuatkan pelbagai kemudahan kelas atas yang biasanya terdapat di hotel 5 bintang. Mulai dari dapur, toilet keramik, lantai marmar, di mana interiornya dilapisi suede Alcantara dan kemasan kulit kualiti terbaik. Ada juga sebauh TV skrin rata 3D.

sumber: dailymail.co.uk


Comments

  1. Saya order,encik billy bayar..bleh kan??

    ReplyDelete
  2. Jamilah order,billy bayar,aku naik..

    ReplyDelete
  3. Jamilah order, billy bayar, anonymous naik, lepas tu bagi kat aku.. Hahaha.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.