Skip to main content

Makan Katak Hidup di Restoren Jepun (GAMBAR)


Pernah dengar makanan Jepun bernama sashimi? Persis sushi, Sashimi selalunya diperbuat daripada isi ikan segar yang dimakan bersama sup khas. Namun berbeza bagi sebuah restoren di Jepun ini, ia menghidangkan sashimi menggunakan daging katak segar yang masih hidup!


Katak yang dihidangkan adalah dari jenis bullfrog. Menariknya (atau menjijikkan?), katak yang dihidangkan ini masih mempunyai sedikit nyawa walaupun sebahagian anggota badannya sudah pun dipotong untuk dimakan mentah dan sebahagiannya lagi dibuat sup.

Bagi anda yang kurang hardcore, adalah dilarang untuk melihat gambar-gambar di bawah ini!


Bayangkan katak yang masih nyawa-nyawa ikan ini dapat melihat anggota badannya dimakan oleh manusia secara live!


source: stomp.com.sgComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.