Skip to main content

Korea Selatan Buka Pantai Bogel Pertama Untuk Meningkatkan Pelancongan


Pantai selalu identatik dengan udara panas dan bahang matahari yang menyayat kulit. Umumnya para pelancong (dari Eropah umumnya) yang berkunjung, selain ingin menikmati keindahaan juga sengaja menghitamkan kulit. Maka tak hairan mereka berpakaian minima termasuklah berbikini.


Tetapi, di beberapa pantai di dunia barat seperti Hawaii, Jamaica, Perancis, dan Jerman, cukup banyak pantai yang 'menghalalkan'  pengunjungnya datang tanpa mengenakan sehelai benang pun @ telanjang. Pantai-pantai itu mendapat sebutan "nudist beach".

Meskipun ini tidak asing di negara timur, namun Korea Selatan merancang untuk membuka nudist beach pertamanya menjelang tahun 2017. Dipetik dari CNN, pantai yang akan dijadikan nudist beach itu terletak di daerah Gangwon.

Rancangan ini disebut sebagai salah satu usaha untuk meningkatkan aktiviti pelancongan di bahagian pesisir timur, yang jumlah kunjungan pelancong tidak setinggi pesisir barat, terutamanya pada musim panas.

Walaupun pantai-pantai pesisir timur di negara yang terkenal dengan industri musik K-Pop ini lebih indah, namun banyak orang yang menganggap air lautnya lebih dingin dibandingkan dengan pantai di pesisir barat.


"Ini adalah sebahagian dari rancangan menciptakan pantai dengan tujuan pelancongan spesifik seperti pantai untuk keluarga, pasangan, haiwan peliharaan, dan pantai yang memperbolehkan pengunjungnya tidak berpakaian," ucap salah satu staf pemerintah Korea di seminar Pan-East Sea Division, seperti ditulis Korea Times.


source: kaskus.id

Comments

 1. ga bakalan maju kalau pakai trik maksiat

  ReplyDelete
 2. astagfirulloh,pantai seperti ini tidak akan dapat berkah.

  ReplyDelete
 3. tidak patut di datangi oleh umat islam,

  ReplyDelete
 4. pantai yang sanagat indah, tetapi sayang tidak patut untuk d datangi oleh orang islam

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.