Friday, October 11, 2013

Bagaimana Orang China Mencari Cinta di Love Supermarket

Mereka yang masih 'single' di China tidak perlu lagi bersusah payah untuk mencari 'soul-mates' masing-masing, mereka kini hanya perlu pergi ke Love Supermarket dan 'membelinya' terus dari sana.


Sebenarnya ia bukan mudah , tetapi ia adalah satu cara yang berdaya maju bagi mereka yang bujang untuk mencari pasangan yang serasi. Love Supermarket dibuka di Xizhimen dan merupakan sebahagian dari acara parti khas dalam sambutan Hari Bujang, yang disambut pada 11 November tahun lepas. 

Love Supermarket mempunyai lebih 500 pelawat dan telah menyaksikan 60 hubungan cinta yang berjaya. Lebih 200 gambar calon bujang tergantung di dinding dalam pertubuhan itu , bersama-sama dengan maklumat peribadi (umur , jantina , kerjaya , pendapatan, dan lain-lain ). Semua pelanggan perlu lakukan adalah memilih seseorang dan membayar 100 yuan untuk mendaftar untuk tarikh.
Pendapat mengenai Supermarket Love bercampur-baur. Ada yang percaya dikenakan cukai yang tinggi semata-mata untuk bertemu dengan seseorang, sebahagian yang lain tidak peduli tentang wang, tetapi ragu-ragu info perseorangan yang dipaparkan adalah tulen dan takut beberapa " akaun" telah ditubuhkan sendiri oleh pemilik.  

Tetapi, dengan lebih daripada 500,000 wanita tunggal telah melangkaui umur purata perkahwinan, Supermarket Cinta adalah dijangka untuk menjadi satu kejayaan.source: http://www.odditycentral.comEntri-Entri Berkaitan.....

1 comments:

Related Posts with Thumbnails