Skip to main content

Terbang Bersama Pesawat Hello Kitty

Tidak ramai yang pernah dengar nama Eva Air, syarikat penerbangan Taiwan yang beroperasi antara Taipei, Eropah, Amerika dan negara-negara Asia. Tetapi stigma itu cuba diubah dengan sedikit bantuan daripada kartun Jepun terkenal; Hello Kitty.Pengaruh kartun Hello Kitty ini telahpun digunapakai merentasi barisan tiga pesawat Eva Air, tetapi ia bukanlah satu-satunya kegunaan kartun popular ini. Hello Kitty juga digunakan pada kaunter check-in pesawat dan juga muncul pada sabun dispenser, tisu, cawan kertas, bekas aiskrim dan peralatan lainnya.


Syarikat penerbangan itu menerbangkan pesawat bertemakan Hello Kitty tersebut untuk perjalanan antara Taipei, Fukuoka, Narita, Sapporo, Incheon, Hong Kong dan Guam, dan semua destinasi Asia di mana kartun tersebut adalah sangat popular.

Peminat akan dapat menikmati lebih daripada 100
barangan  direka khas bertemakan Hello Kitty dalam penerbangan itu dan boleh membeli edisi terhad produk bebas cukai, seperti pasta berbentuk Hello Kitty, dari yang pramugari memakai apron Hello Kitty.

hellokittyjet

hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjet
hellokittyjetsource: dailymail.co.uk, stewpig.com, google imageComments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Ultraman dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa

Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor  Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.