Wednesday, September 18, 2013

Bermain Game Adalah Pekerjaan Utama Lelaki Ini, Raih Pendapatan RM 10k Sebulan!

Ramai berkata rahsia kepada kerjaya yang berjaya adalah dengan melakukan apa yang anda suka, tetapi membayar bil-bil bulanan apabila perkara yang paling anda suka lakukan adalah bermain permainan video sepanjang hari bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tidak bagi Moru -chan, peminat permainan video Jepun yang kini meraih pendapatan yang baik USD 10,000 (RM 30, 000) pada dasarnya menghabiskan tiga bulan hidup bermain permainan video dan menyiarkan pengalamannya secara online.


Jika anda menikmati menghabiskan masa lapang anda bermain pelbagai permainan dalam talian ( MMOs ) seperti World of Warcraft Guild Wars , perkiraan Moru -chan mesti kelihatan seperti pekerjaan 'mimpi'. Kebenarannya, terdapat mungkin beribu-ribu pemain di luar sana yang melakukan perkara yang sama secara percuma, tetapi Moru -chan adalah salah satu daripada beberapa orang bertuah yang dapat menyokong kehidupan mereka dengan hanya membunuh raksasa , menaik taraf watak maya mereka dan melakukan pencarian dalam talian fantasi alam semesta.  

Beliau menghabiskan sepanjang malam di depan komputer , bermain permainan, dan hari beliau tidur di atas tilam di atas lantai, memasak di dapur yang sangat kecil dan mencuci pakaian.
 
 


Berikut adalah jadual harian Moru -chan :
  • 12 p.m. bangun , mandi, makan , membasuh pakaian
  • 3 p.m. bermain game 
  • 4 p.m. update blog peribadi 
  • 6 p.m. makan 
  • 7 p.m. bermain game 
  • 9 p.m. memulakan aliran permainan online 
  • 6 a.m tidur 

dan jadual ini diulangi setiap hari...


source: http://www.odditycentral.comEntri-Entri Berkaitan.....

2 comments:

  1. tak sihat... takde riadah langsung... tak lama lagi obesiti arr tu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails