Skip to main content

Bermain Game Adalah Pekerjaan Utama Lelaki Ini, Raih Pendapatan RM 10k Sebulan!

Ramai berkata rahsia kepada kerjaya yang berjaya adalah dengan melakukan apa yang anda suka, tetapi membayar bil-bil bulanan apabila perkara yang paling anda suka lakukan adalah bermain permainan video sepanjang hari bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tidak bagi Moru -chan, peminat permainan video Jepun yang kini meraih pendapatan yang baik USD 10,000 (RM 30, 000) pada dasarnya menghabiskan tiga bulan hidup bermain permainan video dan menyiarkan pengalamannya secara online.


Jika anda menikmati menghabiskan masa lapang anda bermain pelbagai permainan dalam talian ( MMOs ) seperti World of Warcraft Guild Wars , perkiraan Moru -chan mesti kelihatan seperti pekerjaan 'mimpi'. Kebenarannya, terdapat mungkin beribu-ribu pemain di luar sana yang melakukan perkara yang sama secara percuma, tetapi Moru -chan adalah salah satu daripada beberapa orang bertuah yang dapat menyokong kehidupan mereka dengan hanya membunuh raksasa , menaik taraf watak maya mereka dan melakukan pencarian dalam talian fantasi alam semesta.  

Beliau menghabiskan sepanjang malam di depan komputer , bermain permainan, dan hari beliau tidur di atas tilam di atas lantai, memasak di dapur yang sangat kecil dan mencuci pakaian.
 
 


Berikut adalah jadual harian Moru -chan :
  • 12 p.m. bangun , mandi, makan , membasuh pakaian
  • 3 p.m. bermain game 
  • 4 p.m. update blog peribadi 
  • 6 p.m. makan 
  • 7 p.m. bermain game 
  • 9 p.m. memulakan aliran permainan online 
  • 6 a.m tidur 

dan jadual ini diulangi setiap hari...


source: http://www.odditycentral.com


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Ayahku Kekasihku - Kisah Benar Anak Bercinta Dengan Ayah Sendiri

Cerita di bawah ni dah lama disiarkan oleh Harian Metro, tapi tak kisahlah, nak share jugak. Cerita yang membuktikan tiada apa yg mustahil jika nafsu Syaitan menguasai diri. Semoga Allah melindungi anak cucu keturunan kita. Marilah kita sentiasa berdoa supaya kita sentiasa diberikan hidayah olehnya dan dijauhi oleh pekara-perkara yang tak baik. Ikuti pengakuan Lina kepada wartawan Metro Ahad, ZAINUDDIN ZAIN dan FUAD HADINA YAACOB mengenai hubungan yang dilalui bersama bapanya, ahli perniagaan berusia 43 tahun. KUALA LUMPUR: Kes ‘haruan makan anak’ bukan lagi sesuatu yang mengejutkan dalam masyarakat hari ini, tetapi kejadian ayah bercinta dengan anak sendiri mungkin sukar diterima. Bagaimanapun itulah yang berlaku ke atas Lina, 21, yang dijadikan kekasih oleh ayahnya sejak empat tahun lalu sehingga dia kini hamil enam bulan.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.