Skip to main content

Di Korea Utara, Gaya Rambut Ditentukan Oleh Kerajaan Pemerintah

Pemerintah komunis di Korea Utara pada akhir Februari lalu telah memperkenalkan sejenis peraturan yang boleh dianggap pelik; setiap rakyat di negara itu hanya boleh memilih gaya rambut yang hanya dibenarkan oleh kerajaan Korea Utara.Terdapat 18 gaya rambut yang boleh dipilih oleh kaum wanita manakala 10 gaya rambut untuk lelaki. Rambut lelaki pula haruslah pendek dari 5cm dan perlu dipotong setiap 15 hari sekali.

Peraturan ini dikuatkuasakan oleh kerajaan komunis Korea Utara sebagai usaha bagi mengekang pengaruh budaya Barat dalam kehidupan rakyat negara itu. 


 18 Gaya Rambut untuk Wanita10 Gaya Rambut untuk Lelaki


source: dailymail.co.uk

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.