Skip to main content

Burger Terbakar Dark Vador Yang Horror





Ini adalah burger limited edition yang hanya boleh didapati di rangkaian restoren makanan segera Quick di Perancis. Ia dinamakan sempena Sith Lord Darth Vador (peminat Star Wars mesti tau), yang dikenali sebagai Dark Vador di Perancis.



Burger Dark Vador adalah burger biasa yang menjadi ganjil kerana kelihatan seperti terbakar keseluruhannya. Roti burger adalah hitam gelap, memberikan kesan terbakar, penampilan yang agak 'kelam', sama seperti Vader sendiri. 

Tetapi jangan bimbang. Pembeli tidak perlu berasa takut kerana roti tersebut adalah semata-mata diwarnakan, tidak dibakar. Burger ini dijual untuk masa yang terhad sahaja, dan telah pun ditamatkan pada April lalu :(







 sumber: http://www.pakistantoday.com.pk
 

Comments

  1. kalau puasa kayak gini ... lihat makanan apapun kelihatan enak cik.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.