Friday, June 7, 2013

(15 Gambar) Jambatan Kedua Pulau Pinang Runtuh, 4 Orang Disahkan Maut





Polis mengesahkan empat mangsa yang menaiki kereta jenis Perodua Kelisa maut dihempap runtuhan sebahagian rangka susur masuk Jambatan Kedua Pulau Pinang di sini, petang tadi. 


Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang yang sedang dalam pembinaan runtuh dalam satu kejadian kira-kira pukul 7.15 petang tadi di sini, Khamis. Runtuhan yang berlaku di Lebuhraya Tun Dr Lim Chong Eu berhampiran Batu Maung itu dikhuatiri menghempap beberapa kenderaan yang sedang lalu di jalan berkenaan.

Runtuhan terbabit dianggarkan seberat 200 tan dan panjang 50 meter. 

Sehingga jam 11 malam seramai 48 anggota termasuk pegawai polis; 11 anggota Persatuan Bulan Sabit Merah dan 50 anggota bomba dari lima balai sedang bertungkus lumus melakukan S&R.


Lagi gambar-gambar:
















sumber: berita harian, mstar, facebook, :http://plbgaimacam.blogspot.com/



Entri-Entri Berkaitan.....

8 comments:

  1. jangan cakap sebab runtuh kontraktor guna bahan murah, tak berkualiti. memang aku sumpah2 kontraktor tu. rasuah tak sudah2!

    ReplyDelete
  2. lapuran ini salah. tadi saya tgk news kat tv3 hanya seorang mangsa yg meninggal dunia.

    ReplyDelete
  3. bila nak update info lagi ni en billy oii. seminggu dah menunggu ni

    ReplyDelete
  4. Hahahahaha admin termalu, buat statement x betul, x check dulu....... tu yg mati kutu 1 minggu tu

    ReplyDelete
  5. haha. tak payah tulis pasal berita dalam negara ni en billy. kitorang boleh baca online akhbar mana2. tulis ja info yg pelik2, tapi mengagumkan prmbaca. kan lebih baik begitu. bukan nak melemahkan semangat en billy tapi cuma bagi pendapat sebagai pemimat blog en billy setelah sekian lama ni. sekian

    ReplyDelete
  6. Sila baca tulisan saya dari sudut kejuruteraan awam dalam, “Teori runtuhnya jalan penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang”.

    http://hisemudinkasim.blogspot.com/2013/06/teori-runtuhnya-jalan-penyambung-susur.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails