Skip to main content

Wanita Lebih Mudah Tertarik Pada Lelaki Yang Lebih Tinggi Daripadanya

Sebuah kajian terbaru yang dijalankan di Belanda membuktikan kaum wanita lebih cenderung untuk tertarik dengan lelaki yang lebih tinggi daripada mereka. Namun jarak ketinggian yang dimaksudkan itu tidaklah terlalu jauh .


Bukan hanya itu, lelaki sendiri juga memilih untuk menjadi pasangan yang tinggi tubuhnya melebihi wanita, atau dalam erti kata lain lelaki lebih mudah tertarik dengan wanita yang lebih rendah berbanding mereka.

Kajian ini dilakukan oleh ahli akademik di Groningen University di Belanda. Berdasarkan data dari kajian yang dilakukan, peneliti menemui sembilan dari sepuluh wanita memiliki pasangan lelaki yang lebih tinggi. Perbezaan tinggi badan tersebut secara purata adalah 14 sentimeter.

Penelitian sebelumnya juga mengungkap fakta bahawa hanya terdapat satu daripada 720 pasangan di mana wanita adalah lebih tinggi berbanding lelaki. Disebabkan secara umumnya wanita memang lebih rendah berbanding lelaki, kemungkinan besar hanya terdapat dua daripada 100 pasangan di mana wanita adalah lebih tinggi.

Sementara itu, kajian itu juga mencatatkan bahawa wanita sememangnya menyukai lelaki tinggi, tetapi tidaklah terlalu tinggi. Jarak ideal ketinggian yang diinginkan wanita hanya berkisar pada angka 25 sentimeter.


sumber: http://gugling-zone.blogspot.com/Comments

  1. Betul banget wanita lebih mudah tertarik pada lelaki yang tinggi,namun jangan terlalu tinggi juga

    ReplyDelete
  2. tak percaya diri kalau lelaki lebih pendek dari pasangannya

    ReplyDelete
  3. karena wanita malu jika pasangannya lebih pendek darinya

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.