Skip to main content

The Magic Roundabout, Bulatan Paling Menakutkan di Britain


The Magic Roundabout di Swindon, England telah dibina pada tahun 1972 dan terdiri daripada 5 bulatan ini yang disusun dalam satu bulatan besar.  


Ia terletak berhampiran Ground County, rumah kepada Swindon Town FC. Namanya berasal daripada siri televisyen popular kanak-kanak; Magic Roundabout


 

Pada tahun 2009 ia telah diundi sebagai simpang keempat paling menakutkan di Britain. Ia boleh menjadi sesuatu yang negatif mengenai bandar itu jika ciri yang paling ketara adalah satu persimpangan lampu isyarat, tetapi Magic Roundabout adalah benar-benar satu keajaiban dunia.


Lagi gambar-gambar menarik:
  sumber: http://www.coolpicturegallery.us


Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.