Skip to main content

Keju Emas: Keju Termahal di Dunia

Kini komuniti jutawan dan billionaire memiliki menu mewah terbaru yang dapat dimasukkan ke dalam menu makan malam mereka, iaitu Keju emas.. Keju ini bukan berwarna kuning seperti emas, melainkan benar-benar memiliki kandungan emas.Keju tilton Clawson ini diperbuat daripada keju stilton putih berkualiti premium dan dicampurkan langsung dengan daun emas yang dapat dimakan dan minuman beralkohol yang turut dibuat daripada emas.

Emas yang terkandung dalam keju ini benar-benar dapat anda lihat di setiap hirisannya.


Seberapa mahal keju ini? Dengan harga sebesar RM 279 untuk 1 potong keju seberat 100 gram (atau kira-kira RM 27900 sekilo) keju Stiliton ini menjadi keju termahal di dunia.

source: www.execdigital.com 
Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.