Skip to main content

(GAMBAR) Polis UK Guna Kereta Proton Sebagai Kenderaan Rasmi

Wow, walaupun banyak rakyat Malaysia yang merungut tentang Proton, namun ia tetaplah menjadi satu kebanggaan apabila kereta keluaran Malaysia ini digunakan sebagai kenderaan rasmi oleh pihak polis tempatan di UK, lebih tepatnya  berdekatan sebuah bandar di Humberside UK, kereta Proton digunakan oleh polis disana. Antara model yang digunakan adalah Proton Waja, Proton Wira, Proton Gen-2 dan Proton Persona.source: google image


Comments

  1. jimat bajet weh...

    ReplyDelete
  2. boleh wat gasak, lnggar2 time kejar penjenayah kot,,, kete mahal2 nti syg pulak...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.