Skip to main content

Anda Sering Tersesat? Gunakan Kasut Dilengkapi GPS Ini


Perkara yang paling ditakuti ketika sedang melakukan perjalanan ke tempat yang belum pernah kita kunjungi adalah tersesat. Seringkali kaki salah melangkah yang mengakibatkan seseorang semakin tersesat jauh.


Berdasarkan situasi inilah seorang lelaki bernama Dominic Wilcox mencipta sepasang kasut yang dilengkapi dengan GPS. Fungsinya amat mudah, dengan hanya menekan kasut pada bahagian tumit, maka kasut ini dapat menghantarkan si pemakai ke destinasi tujuan.

Namun sebelum itu, si pemakai kasut harus terlebih dahulu memasukkan lokasi-lokasi yang diinginkan ke dalam peta dan dipindahkan melalui USB ke kasut.

Para pengguna yang berasa telah tersesat dapat melihat lampu LED yang terletak dipenutup kaki. Lampu ini nantinya akan menunjuk ke arah mana yang perlu pengguna itu berjalan. Dan ketika penggunanya telah sampai di destinasi tujuan, maka lampu LED berwarna hijau akan menyala.sumber: http://www.blogapaaja.comComments

  1. ohsemm! kalo sesat jugak telan je tros GPS tu. hihi

    ReplyDelete
  2. yeah, this kind of article is better than the politics. keep it up encik billy!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktor yang agak dominan dalam menentukan saiz zakar normal adalah faktor genetik. Ini adalah satu faktor penting yang mesti berbeza dari setiap bangsa, keturunan, dan negara secara keseluruhannya.  

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.