Skip to main content

Anda Sering Tersesat? Gunakan Kasut Dilengkapi GPS Ini


Perkara yang paling ditakuti ketika sedang melakukan perjalanan ke tempat yang belum pernah kita kunjungi adalah tersesat. Seringkali kaki salah melangkah yang mengakibatkan seseorang semakin tersesat jauh.


Berdasarkan situasi inilah seorang lelaki bernama Dominic Wilcox mencipta sepasang kasut yang dilengkapi dengan GPS. Fungsinya amat mudah, dengan hanya menekan kasut pada bahagian tumit, maka kasut ini dapat menghantarkan si pemakai ke destinasi tujuan.

Namun sebelum itu, si pemakai kasut harus terlebih dahulu memasukkan lokasi-lokasi yang diinginkan ke dalam peta dan dipindahkan melalui USB ke kasut.

Para pengguna yang berasa telah tersesat dapat melihat lampu LED yang terletak dipenutup kaki. Lampu ini nantinya akan menunjuk ke arah mana yang perlu pengguna itu berjalan. Dan ketika penggunanya telah sampai di destinasi tujuan, maka lampu LED berwarna hijau akan menyala.sumber: http://www.blogapaaja.comComments

  1. ohsemm! kalo sesat jugak telan je tros GPS tu. hihi

    ReplyDelete
  2. yeah, this kind of article is better than the politics. keep it up encik billy!!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.