Tuesday, April 9, 2013

Apa Nama Korea Anda?





TRY UR NAME IN KOREAN ! 



1) Nama pertama -> Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih~ Park
Hitam~ Kim
Biru~ Shin
Hijau~ Lee
Merah~ Song
Kuning~ Kang
Coklat~ Han
Ungu~Choi
Oren~ Sung
Pink~ Jung
Lain2~ King


2. Nama tengah ialah bulan kelahiran anda :

1 : Yong
2 : Ji
3 : Je
4 : Hye
5 : Dong
6 : Sang
7 : Ha
8 : Hyo
9 : Soo
10 : Rae
11 : Hyun
12 : Eun


3. Nama terakhir ialah tarikh lahir anda :

1 : Hwa
2 : Woo
3 : Joon
4 : Hee
5 : Kyo
6 : Kyung
7 : Wook
8 : Jin
9 : Sub
10 : Hoon
11 : Ra
12 : Bin
13 : Sun
14 : Ri
15 : Soo
16 : Rim
17 : Ah
18 : Ae
19 : Neul
20 : Mun
21 : In
22 : Mi
23 : Ki
24 : Seung
25 : Byung
26 : Seok
27 : Gun
28 : Yoo
29 : Sup
30 : Won
31 : Eun
write your new korean name in comment..;)

try lah, nama Encik Billy: Han Yong Kyo..pelik bebenor.huh!

p/s: ini hanya sekadar suka-suka, bukan nama sebenar pun



Entri-Entri Berkaitan.....

32 comments:


  1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  2. Park Yong Wook.. hahah. dah macam nama lelaki je.

    ReplyDelete
  3. lee hyo ri....macam nama pompuan...

    ReplyDelete
  4. Kim Ji Mi- sedap juga

    ReplyDelete
  5. Shin Yong Hee
    ekekekke............

    ReplyDelete
  6. jung yong hwa? macam penah dengo nama nih.haha

    ReplyDelete
  7. Song hyun sub! Waaaa boleh la geng song siblings dlm running man! ;)

    ReplyDelete
  8. choi min ho....wah!!!

    ReplyDelete
  9. Park Yong Gun. young gun!

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. sung ho wook - wawawa xsedap ye nama ni.. suke nama kawai je.. tapi wook wook la pula..
    kelakar pun ada.. haha

    ReplyDelete
  12. lee min ho..
    hoho

    ReplyDelete
  13. menarik... nama saya Han- Yong- Bin...he3

    ReplyDelete
  14. Jang na ra.. Wah retis la aku..

    ReplyDelete
  15. Kang Dong Ra - perghhhh Giler ahh bile mase plak aku ngandong hadoiii..

    ReplyDelete
  16. kim rae hwa... Kim 4 KHJ oppa n Hwa 4 YONG HWA oppa :-)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails