Skip to main content

(GAMBAR) Spyshot dan Rendering Model Terbaru Proton, Preve Hatchback


Dijangka akan dilancarkan pada suku pertama 2013, pengeluar kereta nasional negara, PROTON kini sedang rancak melakukan pelbagai uji-kaji sebelum pelancarannya. Model ini membawa kod nama P3-22A ( atau PrevĂ© hatchback) adalah lanjutan daripada versi sedan Proton Preve yang dliancarkan pada suku pertama 2012. 

Berikut beberapa gambar spyshot yang berjaya dirakam dalam tempoh sebulan yang lalu (Disember 2012):

Menariknya, beberapa peminat automotif tempatan melakukan pelbagai versi rendering mereka sendiri berdasarkan gambar spyshot di atas. 


Yang mana satukah rupa sebenar Preve Hathback?


sumber: http://funtastickodesign.wordpress.com, paultan.org, amirulfikrdesign.wordpress.com, http://geartinggi.com, www.theopilluschin.com, mypreve.com


Comments

 1. dari tepi dah nak macam fiesta.

  ReplyDelete
 2. nope. lebih nampak mcm peugot 308 or suzuki swift

  ReplyDelete
 3. Gunakan rim bersaiz 17 atau 18" supaya nmpak lebih agresif n sporty, tiptronic gearbox n CFE turbo sudah memadai, sekurang-kurangnya utk medium type, atau manual gearbox + CFE turbo bg kaki racer for racing spirit..gunakan market strategi produa yg sediakan Extrme type bg kaki racer..

  ReplyDelete
 4. Gunakan rim bersaiz 17 atau 18" supaya nmpak lebih agresif n sporty, tiptronic gearbox n CFE turbo sudah memadai, sekurang-kurangnya utk medium type, atau manual gearbox + CFE turbo bg kaki racer for racing spirit..gunakan market strategi produa yg sediakan Extrme type bg kaki racer..

  ReplyDelete
 5. seakan akan macam polo design la plk.nmpk mntp n sporty

  ReplyDelete
 6. Dah xde idea lain ke..stiap kali buat sedan psti ad hatchback..bukan x bngga ngsn proton tpi.....

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.