Skip to main content

10 Idola K-Pop Dengan Perubahan Wajah Paling Drastik





Menjadi seorang idola K-Pop, penampilan sudah pasti menjadi kriteria paling utama yang diberi perhatian. Segalanya dilakukan mulai dari make up, hair do, diet, bahkan sampai ke tahap ekstrim melakukan pembedahan plastik. Semua ini dilakukan untuk mendapat penampilan yang dianggap lebih baik. Berikut senarai 10 idola K-Pop dengan perubahan wajah drastik dari dulu sampai sekarang.


10. Park Jungmin ‘SS501′



9. Se7en



8. Park Bom ’2NE1



7. Jaejoong ‘JYJ’



6. Jungshin ‘CN Blue’



5. Goo Hara ‘KARA’



4. Leeteuk ‘SuJu’



 3. Jessica ‘SNSD’



2. Tiffany ‘SNSD’



1. Sunny ‘SNSD’


sumber: absoluterevo.wordpress.com


Comments

  1. berkat pembedahan plastik je semua tu...

    ReplyDelete
  2. ceh...gmbr time budak2 dah dewasa memanglah berubah. Ditambahkan dgn teknologi mekap... lihat ct nurhaliza. klu org x kenal dia mesti org ckp buat pembedahan plastik...

    ReplyDelete
  3. muka ct sama jek dulu sekarang.. takyahlah nak ckp byk..kpop mmg plastik pun.. bila x reti nak bersyukur dgn ciptaan Allah gini lah jadinya..

    ReplyDelete
  4. x semestinya plastic surgery.. bom-wajh dia berubah sbb make up dia tebal sangat.. kalau dia btul wat ps yg xkan terima dia.. top pon

    jessica-pos dia mmg hodoh camtu sbb tu muka dia hodoh sgt..

    tiffany- tu camera effect lgpun dia tembam sdikit. maybe pg slim world
    lain2- dorg x make up... artis msia pun lagi hodoh klu x pakai make upkan?

    ReplyDelete
  5. kepada org2 yg tak percaya artis2 korea ni ada buat plastik surgery : tolonglah bukak mata tu... dah tentu mmg kat Korea ni, kalau nk join girlband or boyband dia mesti kene lalui plastik surgery... paling tidak sikit... sampai ade kes bdk pompuan tu terpilih masa ujibakat utk join kpop punya girlband, tapi last2 dia tarik diri sebab kene paksa tok wat plastik surgery tp dia tak nak... padahal pompuan tu takde le hodoh sgt, makeup sket2 dah cantik dah pon..

    lagi satu, dah tentu plastik surgery ni gila babas popular kt korea.. pada diorang plastik surgery ni cam enjek botox je.. lagipun diorang bukan ade kekangan agama yg nak menghalang...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.