Skip to main content

Rekod Trafik Jam Terpanjang di Dunia Sejauh 260 KM!

Ianya merupakan sejarah dunia - rekod traffic jam paling panjang dan paling lama pernah berlaku di dunia. Kejadian ini berlaku pada Ogos 2010 di sepanjang lebuh raya Beijing-Tibet dimana kesesakan jalan raya berlaku sejauh 260 km! Dikatakan kenderaan yang terlibat dalam kesesakan ini hanya mampu bergerak sejauh 1 km (0.6 mi) sehari dan ia mengambil masa selama 12 hari untuk pulih!
sumber: wikipedia

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Ultraman dan Adik-Beradiknya Dari Masa ke Masa

Ultraman berasal dari Nebula M78. Ia adalah seorang pakar di Space University dan merupakan anggota Space Garrison. Dikisahkan pula, Ultraman turut mempunyai keluarga di planet itu. Ayahnya adalah direktor  Space Security Board dan ibunya adalah guru di sekolah Ultra.