Skip to main content

Samsung Lancarkan Model Baru Galaxy S III Mini Bersaiz 4 Inci





Meskipun pelancaran rasminya akan dilangsungkan esok, namun spesifikasi penuh model terbaru Samsung I8190 Galaxy S III mini telah bocor sepenuhnya sebelum pengumuman rasmi esok. Sepertimana kejayaan Galaxy S III sebelum ini, model 'adik' kepada S III ini turut dijangkakan akan mendapat sambutan hangat daripada peminat-peminat gajet.


Berikut spesifikasi Galaxy S III mini:

  • Skrin bersaiz 4 inci dengan paparan Super AMOLED beresolusi WVGA  (mungkin sama seperti skrin Galaxy S).  
  • Telefon ini dikuasakan oleh chipset ST-Ericsson U8420 dengan dwi-teras CPU (dual core) pada 1GHz clock dan 1GB RAM.
  • Galaxy S III mini ini akan dilengkapi dengan Android 4.1 Jelly Bean dengan penyesuaian paparan muka Samsung TouchWiz .  
  • Kamera belakang beresolusi 5MP dengan LED flash dan akan ada kamera depan beresolusi VGA.
  • Connectivity: 2G quad-band dan tri-band 3G dengan 14.4Mbps HSDPA dan 5.76 HSUPA, dwi-band Wi-Fi a / b / g / n, DLNA, Bluetooth 4,0, pilihan NFC dan sslot microUSB.  
  • Memori dalaman berkapasiti 16GB, diperkembangkan dengan microSD kad.
  • Galaxy S III mini akan mempunyai saiz 121.6 x 63 x 9.9 mm dan akan mempunyai luaran plastik yang kelihatan seperti Galaxy S duos
  • Mempunyai bateri berkapasiti 1500mAh.
  • Anggaran harga Samsung Galaxy S III mini adalah $ 515 atau kira-kira RM 1599.



source: gsmarena

Comments

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif. 1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.

Petua Hilangkan Dakwat Pen Pada Pakaian

BILA pakaian anda terutamanya yang berwarna putih terkena dakwat pen memang haru biru jadinya. Silap-silap baju yang baru dibeli pun anda akan buang. Pun begitu, jangan pening kepala ya. Femina ada petuanya untuk menghilangkan dakwat berkenaan, yang penting anda berusaha. 1) Air limau Titiskan air limau yang dicampurkan dengan garam pada bahagian baju yang kotor terkena dakwat. Tunggu seketika dan gosok perlahan-lahan. Kemudian cuci baju itu seperti biasa.

Hukum Memakan Strepsils Yang Mengandungi Alkohol

Encik Billy terkejut la jugak bila adik en Billy kata haram memakan Strepsils sebab ada alkohol. Dia kata lebih baik makan Fisherman's Friend sebab takde alkohol. En Billy terkejut dan tak percaya. Biar betul? Ya, memang betul! Kalau tengok label kat belakang pek tu memang ada tertulis perkataan alcohol.  So, Encik Billy pun puaslah menjelajah mencari bukti bendahalah Strepsils ni haram dimakan. Dan rumusannya, Strepsils ni hukumnya HARUS dimakan dan tidak berdosa. Sila baca lanjutan artikel ini di bawah jika ingin tahu dengan lebih lanjut.