Skip to main content

Penyanyi Janet Jackson Dilaporkan Telah Memeluk Islam?


Penyanyi pop dunia, Janet Jackson dikhabarkan telah memeluk Islam. Desas-desus ini diperkuatkan lagi  dengan laporan daripada National Enquirer yang mengangkat tajuk kehidupan Islam superstar itu yang dirahsiakan.Dalam laporan utamanya, tabloid yang beredar Amerika Syarikat tersebut mengangkat tajuk ; “Rahsia kehidupan muslim Janet Jackson”.

Untuk memperkukuh laporan itu, tabloid tersebut menampilkan foto Janet yang sedang mengenakan penutup kepala yang menyerupai selendang berwarna hitam.Menurut tabloid tersebut juga, Janet dikhabarkan akan melangsungkan perkahwinan mewah dengan seorang bilionair Arab Saudi. Perkahwinan tersebut bakal dilangsungkan dengan konsep super-mewah yang ditaksir menelan belanja 20 juta dolar AS.

Walaupun pilihannya menjadi mualaf disebut akibat pengaruh bakal suami, namun Islam secara dasarnya bukan hal yang baru bagi adik Michael Jackson itu. Kakak, Jermaine Jackson, sudah lama memeluk Islam.

sumber: forums.hipinion.com

Comments

  1. no komen la..alhamdulilah if beliau msuk Islam..moga Allah sentiasa membimbing dia..

    ReplyDelete
  2. betul ke nie? dlu MJ tp yg hairannya asl meninggal kubur cara kristian...huhuhu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.