Skip to main content

Gaya Hidup Mewah di Singapura, Parkir Kereta di Dalam Bilik Apartmen

Dengan keterbatasan ruang parkir kereta di Singapura, pemaju kini menyediakan penyelesaian bagaimana para klien dapat memarkirkan kereta mereka di dalam rumah. 


Pemilik kereta hanya perlu menggunakan punat khas untuk mengaktifkan lift biometrik di kompleks apartmen Hamilton Parks, Orchard Road, Singapura. Kereta kemudian akan naik dalam bangunan 30 tingkat, menuju ke rumah pemilik, dalam ruangan kaca khas.

Hal ini merupakan solusi inovatif, kerana keterbatasan ruangan parkir di seluruh bandaraya. Singapura adalah rumah bagi keretal Ferrari, Lamborghini, Maserati dengan jumlah keseluruhan lebih banyak dari tempat lain di dunia. Kos untuk memarkir kereta ini sebesar 6-15 juta poundsterling atau sekitar RM 30-75 juta!
sumber: www.mobgenic.com

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.