Skip to main content

Ciptaan Unik Dari Peralatan Komputer Terbuang

Dengan teknologi yang berkembang pantas setiap hari di mana setiap orang inginkan teknologi komputer yang terkini menyebabkan berlakunya lambakan komputer terbuang. Bahan-bahan dari komputer yang terbuang ini sekiranya dikitar semula dapat dijadikan sesuatu rekaan yang berguna seperti jam,pendrive,pengasah pisau,bekas pensel dan pen,perhiasan dan lain-lain lagi. Berikut merupakan contoh barang unik yang dikitar semula dengan kreatif dari bahan komputer terbuang :sumber: gempak.org


Comments

  1. kalau nak buat lampu yang tambah-tambah dengan cd tu, kita nak olah macam mana eh dari segi penggunaa teknologi? saya pelajar universiti tengah buat projek technopreneur and amik idea lampu+cd tu. tapi blur plak macam mana nak olah penggunaan teknologi nya :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

15 Kepercayaan Masyarakat Melayu Mengenai Tanda-Tanda Alam

Ada banyak kepercayaan masyarakat Melayu lama yang berhubungan dengan tanda-tanda alam. Ramai yang masih mempercayainya dan tidak kurang juga yang menganggapnya sebagai kepercayaan tahayul. Tanda-tanda alam itu boleh memberi gambaran maksud negatif atau positif.

1. Kalau kupu-kupu masuk ke dalam sesebuah rumah, itu menandakan ada orang jauh yang akan datang ke rumah.


Saiz Zakar Lelaki Mengikut Negara (Malaysia di tempat ke-106)

Salah satu faktoryang agakdominandalam menentukan saizzakarnormaladalah faktorgenetik.Ini adalah satu faktorpentingyang mestiberbeza dari setiapbangsa,keturunan,dan negarasecara keseluruhannya.

Cara Membuat Simbol dan Emoticon Menggunakan Keyboard

Jika anda seorang keyboard warrior, ini ada beberapa trick menarik untuk memantapkan skill anda:

Cara-caranya: Find Alt code.